31. kolo
03.04.2016 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Palermo dál ztrácí. Tři body má Chievo

Sicilské Palermo prožívá strastiplnou sezonu, která nebude lepší ani po dnešním utkání. V něm totiž jasně dominovalo domácí Chievo, které hostům na cestu nadělilo tři branky a prohloubilo jejich krizi. O góly se podělili Fabrizio Cacciatore, Nicola Rigoni a Valter Birsa.

Palermo zoufale potřebovalo vyhrát nebo získat alespoň bod. Jeho situace je vážná, tradiční celek s excentrickým majitelem se potácí na hraně propasti a dnes si mohl připsat důležité body. Utkal se totiž s Chievem Verona, které rovněž často bojuje o záchranu. Dnes se defenzivně laděný celek spoléhal na hráče jako Cacciatore, Spolli, Cesar a Gobbi v obraně, zatímco útok měli po ztrátě Paloschiho řídit Meggiorini a Floro Flores.

Palermo v podstatě nemá co ztratit a dnes postavilo poměrně očekávanou sestavu. V ní figurovali hráči jako Struna, Cionek, Anđelković nebo Lazaar v obraně, o ofenzívu se starali Vázquez, Gilardino a Trajkovski. Tak jako na jiných stadionech se i na Stadio Marc'Antonio Bentegodi ve Veroně začalo minutou ticha za zesnulou legendu Cesareho Maldiniho. Pak už utkání naplno propuklo. Palermo rychle rozehrálo a založilo první útočnou akci. Do zakončení se dostal Brugman, jenže pálil mimo.

Chievo hrálo lépe, rychleji a s větší chutí. Za to sneslo první ovoce už v 6. minutě, protože se k míči dostal Rigoni, který předběhl svého protihráče a poté odcentroval před bránu. Tam se pohyboval Riccardo Meggiorini, který místo střely volil nahrávku za sebe. Tam správně tušil Fabrizia Cacciatoreho, jenž se už nemusel vát soupeře a zasunul míč do opuštěné brány - 1:0 pro Chievo.

V dresu Palerma je pár individualit, které však zapadají do rozhárané hry a šedého průměru. To se pokusil napravit Vázquez, ale neuspěl. Zastoupil ho však jeho kolega, který se zrodil jako útočník. Alberto Gilardino čerpal z nahrávky od Brugmana a i když jej brankář Bizzarri zastavil, přeci jen se mu povedlo zasunout míč do sítě - 1:1.

Meggiorini si pak ve vápně parádně vyskočil na centrovaný míč, který zasáhl hlavou, jenže mířil mimo. Na rozuzlení si diváci museli počkat až do druhé půle. V ní se nejprve prosadil Nicola Rigoni. Cacciatore obdržel přihrávku od spoluhráče a okamžitě poslal centr do pokutového území. Tam jej obránci Palerma nijak důrazně neodvrátili, takže Rigoni hlavičkou potrestal další z mnoha zaváhání Palerma.

Někdy musí mít fandové Palerma pocit, že jediný, kdo se o něco smysluplného snaží, je Franco Vázquez. Ten své pověsti dostál i dnes odpoledne. Vázquez obehrál hned dva protihráče a s míčem se dostal až do pokutového území, kde sice podklouzl, ale přesto centroval na spoluhráče. Jako kdyby hrách na stěnu házel. A tak se radovalo Chievo. Volný přímý kop z pětadvaceti metrů si totiž vzal na starost Valter Birsa a krásnou ranou k tyči stanovil konečné skóre - 3:1 pro Chievo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele