4. kolo
20.09.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Carpi FC - ACF Fiorentina 0:1

Fiorentina zvítězila nad domácím Carpi, které tak znovu odchází ze zápasu bez bodů. Dnešní utkání fanoušky obou táborů příliš nadchnout nemohlo, neboť jsme se dočkali hry bez dynamiky a tempa. Zápas rozhodla jediná branka, o kterou se zasloužil Khouma Babacar.

Carpi dostalo další šanci na boj o tři body proti Viole, která si chtěla spravit chuť po utkání Evropské ligy. Fialky byly proti domácímu týmu jasným favoritem a odpovídala tomu také sestava. Našli jsme v ní jména jako Valero, Suárez, Babacar, Rossi nebo Gonzalo. Domácí spoléhali na zkušenosti i schopnosti jediného hrotového útočníka Borriella.

Rovněž první minuty jasně patřily Fialkám. Celek z Toskánska si vytvořil několik zajímavých střeleckých příležitostí, ale především začal diktovat tempo utkání. Po standardní situaci už musel zasahovat brankář Benussi, kterého vyzkoušel uzdravený Pepito Rossi. Mířil ale mimo. Carpi se do útoku vydávalo jen velmi málo a zpravidla si obránci Violy dokázali s protihráči poradit.

Do skvělé šance se dostal Marco Borriello, ke kterému na vápně propadl míč po centru ze strany, jenže včas byl u míče brankář Tatarusanu spolu s obráncem Gonzalem, kteří si poradili. A to i přesto, že Borriello reklamoval ruku obránce. Zkušený útočník Rossi, který je mnohými považován za jednoho z nejtalentovanějších italských útočníků, se dostal za vápnem do zakončení, jenže narazil na skvělý zákrok zkušeného brankáře Benussiho.

Na papíře vypadala sestava Fiorentiny jako sen mnoha trenérů, především pokud jde o ofenzívu. Jenže v reálu jí chyběl pohyb a nápaditost. Marco Borriello dnes hodně zlobil obranu Fiorentiny. Krátce před třicátou minutou se dostal do úniku a ačkoli byl tísněn protihráčem, dokázal poměrně solidně vystřelit. Brankář Tatarusanu si však věděl rady a míč zachytil.

Deset minut před koncem první půle se Fiorentina konečně dočkala. Svého soupeře uspala několika zdlouhavými nahrávkami a následně udeřila. Centr do vápna směřoval na Babacara, který si počínal jako tank. Zachytil míč, obtočil se kolem jednoho protihráče, druhého prostřelil a brankář Benussi už reagoval dost pozdě - 1:0 pro hostující Fialky.

Hned na začátku druhé půle se do obrovské šance dostali domácí. Centr od Matose sice přeletěl Marca Borriella, jenže hned za ním stál Cofie. Jeho hlavička vůbec nevypadala špatně, ale přeci jen by to chtělo trochu menší razanci. Po dalším dobrém centru si na míč ve vápně Violy naskakovali Borriello i s Matosem, jenže skvěle zasáhl pozorný Tatarusanu, který z blízkosti míč vyrazil! Druhý poločas celkově postrádal pohyb, dynamiku i chuť obou celků hrát. Velkou šanci spálil Mbagoku, ale stejně se nalézal v ofsajdu, takže by případnou branku neslavil. Až do konce utkání se pak nic zvláštního nestalo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele