25. kolo
01.03.2015 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

US Sassuolo - SS Lazio 0:3

Lazio rozneslo Sassuolo na jeho vlastní půdě třemi góly a může se radovat z vítězství. V utkání, které se hrálo zcela podle not Biancocelesti, se mezi střelce zapsali Felipe Anderson, Miroslav Klose a Marco Parolo. Díky třem bodům se Lazio opět přiblížilo třetí Neapoli, ale ta má večerní zápas k dobru.

Sassuolo sice nastoupilo s poměrně hrozivě vypadající ofenzivní silou v podání nebezpečné trojice Domenico Berardi, Simone Zaza a Nicola Sansone, ale ani jeden z nich se neprosadil. Brankáře Federica Marchettiho strážili především Cavanda, De Vrij, Maurício, Radu, o rozruch před Consiglim se měl starat především veterán Stefano Mauri a mladík Keita Balde Diao. Rozhodující branky padly až v poslední čtvrtině zápasu.

Po pěti minutách se v dresu hostů z Věčného města dostával k míči Stefano Mauri, ke kterému doputoval balon po rozehrané standardní situaci, ale Bianco byl na místě včas a míč odkopl do bezpečí. Stejný hráč měl plno práce také poté, co Keita centroval do vápna. Také v tomto případě si ale poradil bez větších potíží. V deváté minutě se blýskl skvělým pasem vpřed Lucas Biglia, když našel Keitu Baldeho, ale mladého střelce zastavil praporek pomezního sudího, který signalizoval ofsajd.

V podobné akci se Keita ocitl také po pasu od Mauriho, ale také v tomto případě minul bránu! To mohlo Biancocelesti hodně mrzet. Zvláště poté, co Simone Zaza - nejlepší kanonýr Sassuola - dostal perfektní míč od Longhiho. Obránce Cavadna celou situaci dost podcenil a Zaza postupoval sám na Marchettiho. Ten ale svůj tým zachránil od inkasování a v možná klíčovém okamžiku zápasu vyrazil míč do bezpečí!

Po patnácti minutách se ukázal brazilský kouzelník Felipe Anderson. Ten si jakoby mimochodem obešel tři domácí hráče, poté dával pod sebe na Mauriho. Ale tam se objevil Acerbi, který si splnil obranné povinnosti a míč odklidil mimo. Hodně práce měl také Andrea Consigli, před kterým se objevil osamocený mladík Keita, ale tváří v tvář brankáři domácího celku selhal a zahodil další možnost. Následných dvacet minut se na hřišti moc věcí nedělo, ale pět minut před koncem první půle přišla pro domácí pohroma. Po centru od Keity míč obránce Acerbi odhlavičkoval jen k blíže stojícímu Felipemu Andersonovi, který si míč posunul před sebe a krásnou ranou jej poslal do šibenice.

Také úvod druhého poločasu hovořil jasně pro aktivnější hosty. Do zakončení se dostal Parolo, ale jeho hlavička nebyla přesná ani razantní. Pět minut poté se pokusil stav změnit Domenico Berardi, který vystřelil dost z podobné vzdálenosti jako Zaza. Ale ani on nemířil přesně a brankář Marchetti nemusel mít obavy o čisté konto. Poté přišla další velká šance Simoneho Zazy, který ale opět selhal. Na penaltovém puntíku mířil jen doprostřed brány a oprávněně se na sebe hněval!

O chvíli později se mezi střelce chtěl zapsat také mladík Keita, ale jeho brance předcházel ofsajd, takže gól nemohl být uznán. Poté už se na hřišti objevil německý kanonýr Miroslav Klose, který se dostal do několika šancí. Nejdřív dostal výborný centr od Andersona, ale rána mu nesedla. Potřetí mu to už ale vyšlo. Dostal totiž milimetrový balónek na hlavu od Andersona a prostě nemohl minout! Nebylo to ale vše, protože o pouhé čtyři minuty později se domácím povedlo odvrátit volný přímý kop jen k nohám Andersona. Ten mířil ihned zpět na bránu, míč se se štěstím dostal ke Klosemu a od něj k Parolovi - 3:0 pro Lazio.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
bayern987

0:2 2x Miroslav!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele