24. kolo
23.02.2015 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - US Sassuolo 2:0

Neapol dlouho nemohla najít klíč na pečlivou obranu Sassuola, ale nakonec se jí to povedlo. Prsty v obou brankách měl Duván Zapata, který první branku vstřelil, na druhou nahrával Markovi Hamšíkovi. Neapol obě branky hodně pomohly, protože posledních dvacet minut musela dohrávat v početním oslabení.

Sassuolo nasadilo hned od úvodu poměrně odvážnou formaci se třemi útočníky. V přední linii měli obranu domácí Neapole nejvíce strašit Domenico Berardi, Simone Zaza a Antonio Floro Flores. Neapol nechala na lavičce Gonzala Higuaína a na jeho místo postavila Duvána Zapatu. O něm trenér Sassuola Eusebio Di Francesco prohlásil, že s ním na hřišti není Neapol o nic slabší. A Duván Zapata mu dal zapravdu.

O první zajímavou střelu se pokusil Antonio Floro Flores, ale neuspěl. Poté muselo Sassuolo poprvé vynuceně střídat, když se zranil Luca Antei. Na jeho místo vběhl Davide Biondini. Brankář Mariano Andújar příliš mnoho práce neměl a nepřidělával mu ji zpočátku ani Zapata. Až po patnácti minutách si nadějný útočník připsal na konto zajímavou střelu, když se obtočil s míčem u nohy kolem svého strážce, ale pálil nepřesně.

Po dvaceti minutách musel trenér Di Francesco podruhé neplánovaně střídat, když se zranil Paolo Cannavaro a na hřiště musel jeho jmenovec Paolo Bianco. Na hru Sassuola jako by dvojité střídání nemělo moc vliv a hosté dál útočili. Zajímavý pokus předvedl mladík Domenico Berardi, který se prosmýkl kolem dvou soupeřů a vypálil technickou ránu na zadní tyč, ale minul. Dvě velké šance si domácí vytvořili krátce před odchodem do šaten. Nejprve Marek Hamšík našel skvělým pasem volného Zapatu, který ale míč minul! Tři minuty před koncem pak sám slovenský záložník pálil odražený míč, ale do cesty se mu postavil jeden ze soupeřových obránců.

Druhý poločas byl mnohem zajímavější a na branky bohatší. Tři minuty po návratu ze šaten si na centrovaný míč naběhl Duván Zapata a zakončil, ale jen těsně minul tyč Consigliho brány. O pět minut později se mohl prosadit opět Domenico Berardi, ale talent z líhně Juventusu Turín mířil také mimo. Je až s podivem, jak se Neapol dokázala dostat do vedení, když ve chvíli brankové situace měli hosté přesilu pěti bránících hráčů oproti dvěma útočícím. Marek Hamšík nahrál na střed Zapatovi, který nejprve upadl, ale přesto míč udržel. Druhá střela už byla mnohem povedenější a domácí vedli 1:0.

Unaveného a dnes nepříliš viditelného Manola Gabbiadiniho vystřídal belgický rychlík Dries Mertens, ale nebylo to právě povedené střídání. Nejprve ale Neapol navýšila své vedení. Duván Zapata na sebe připoutal dva protihráče, nahrál zpět na Marka Hamšíka a ten z úhlu prostřelil brankáře Consigliho - 2:0 pro Partenopei.

O pouhou minutu později ale Dries Mertens zkomplikoval oslavy domácích, když se nechal hloupě vyloučit po brutálním zákroku zezadu na Missiroliho a od sudího Massy viděl přímo červenou kartu. Sassuolo chtělo využít nabízené šance početní výhody a například rána Magnanelliho byla famózní. Zákrok Andújara ale snesl i ty nejpřísnější měřítka, takže skóre se neměnilo. A neměnilo se ani ke konci zápasu, když sprintující José Callejón obstřeloval brankáře Consigliho. Obstřelil ale také bránu. Neapol vyhrála a snížila náskok druhého AS na pouhé tři body. Sassuolo naopak může žehrat na neproměněné šance a je dvanácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele