18. kolo
11.01.2015 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Juventus oplatil Neapoli porážku ze Superpoháru

Juventus ovládl duel s Neapolí a do Turína si odváží tři body. Ty mu zajistily trefy Paula Pogby, Martina Cácerese a Artura Vidala. Za Neapol se prosadil Miguel Britos, ale remízový stav tým trenéra Rafaela Beníteze neudržel.

Rozjetá Neapol se spolehla na tříčlennou ofenzivní zálohu s Markem Hamšíkem ve středu a dvojicí De Guzmán - Callejón na krajích. Ti podporovali jediného vysunutého útočníka, kterým nebyl nikdo jiný než argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Juventus poslal do boje o tři body osvědčenou sestavu, jedinou výraznější změnou byl Martin Cáceres na kraji obranné čtveřice.

V prvních minutách se hra odbývala v blízkosti středového kruhu, a když už se Neapol vydala vpřed, zastavil ji buď Giorgio Chiellini, nebo se o to postaral sám Buffon. Toho trochu vystrašil snad jen David López, který po centrovaném míči od Jonathana De Guzmána mířil hlavičkou vysoko nad. Do šance se pokoušel dostat také Gonzalo Higuaín, ale ani jeho strážení obrana Staré dámy nepodcenila.

Partenopei měli čerstvou zkušenost s tím, jak porazit turínského soupeře, ale dnes se jim to příliš nedařilo. Oni byli tím aktivnějším celkem, ale gól se jim vstřelit nepovedlo ani v osmnácté minutě. Rychlou akci na pár dotyků zakončoval z pozice penalty Jonathan De Guzmán, ale tísněn dvěma protihráči pálil těsně nad břevno.

Když se nachylovala ke svému skončení minuta devětadvacátá, zrodil se první gól zápasu. A stál za to, protože mladý Francouz Paul Pogba předvedl své kvality v plné šíři. Míč se po několika odrazech uvnitř pokutového území dostal právě k Pogbovi, který nad ničím moc nepřemýšlel a hned jej namířil přímo na bránu. Rána to byla tak přesně umístěná, že i když si brankář Rafael na míč sáhl, nic víc nezmohl - 0:1.

Krátce před koncem první půle mohl Juventus navýšit své vedení, když se do zajímavé střelecké příležitosti dostal Cáceres, před kterým se uvnitř pokutového území uvolnil prostor a obránce Juventusu měl tak dost času zamířit. Nakonec se rozhodl pro tvrdou přízemní ránu, po které se brankář Rafael musel hodně natahovat, aby ji zvládl pokrýt.

Na úvod druhého poločasu se Neapol ještě snažila s výsledkem něco udělat, ale byl to spíše Juventus, kdo držel vývoj zápasu v rukách. Hrozil i ze standardních situací, když se například Pirlův rohový kop dostal na hlavičku naskakujícího Giorgia Chielliniho, ale vysoký italský reprezentant mířil těsně nad. Po hodině hry odešel slovenský záložník Marek Hamšík a místo něj se do zápasu zapojil Dries Mertens. A jeho vliv se okamžitě projevil, když Mertens rozehrál rohový kop, který skončil u Miguela Britose. Ten se ve vápně zorientoval skvěle a propálil Buffona - 1:1.

Juventus se ale nehodlal vzdát a o pár minut pozdě už bylo v Neapoli zase o něco víc truchlivo. Po faulu střelce branky Neapole Miguela Britose zahrál Andrea Pirlo volný přímý kop skvěle, když míč posadil přesně do prostoru, kde se nacházel obránce Martin Cáceres. Ten střelou z voleje umístil míč za bezbranného Rafaela a Juventus znovu vedl!

Své první minuty v dresu Neapole si připsal Manolo Gabbiadini, který vystřídal Josého Callejóna. Střídal i Juventus, který na hřiště vypustil Stephana Lichtsteinera s Álvarem Moratou. Neapol se samozřejmě snažila získat alespoň bod. Ke střeleckému zakončení zpoza pokutového území se dostal Britos, ale netrefil bránu. Tu trefil na opačné straně Arturo Vidal, který dostal přesnou nahrávku a krásnou ranou poslal míč pod břevno!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že za remízu by jsme mohli být rádi za momentální naší hru, ale vidím to na 3:1

Reagovat
Airus

Don't stop believing

Reagovat
Houfi

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Fonzi9

Strašně se na ten zápas těším, už jen kvůli tomu že mam z těchto dvou týmů svůj tým ve FUTku 15... tip 2-2

Reagovat
Airus

1:2

Reagovat
Airus

A je to zase tady, po dobře odehranym zápase s Interem, Evra hraje úpný hovno... a když přijde o balon a Neapol jde do brejku tak si vyšlapuje zpátky jak kdyby se nic nedělo. Kurva drát, to bych tam snad radši viděl blbečka Pelusa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele