8. kolo
26.10.2014 18:00 CET
6 : 2
(1:1)

Reportáž

Neapol zpráskala Hellas 6:2

Šestigólovou parádu nachystala svým fanouškům Neapol, která doma rozdrtila i díky hattricku Gonzála Higuaína veronský Hellas celkovým skore 6:2. Parthenopei tak potvrdili vzrůstající formu, v domácí lize už pět kol neprohráli a v tabulce se posunuli už na šesté místo.

Ačkoliv konečný výsledek hovoří jasně ve prospěch domácí Neapole, úvod utkání se ji hrubě nevyvedl. Hostům totiž stačila pouhá minuta, aby se dostali na San Paolo do vedení. Na odvrácený centr si naběhl Hallfredsson a parádní volejí nedal Cabralovi vůbec žádnou šanci - 1:0 pro Hellas. Domácí na nic nečekali a okamžitě přepli na rychlejší stupeň, načež ale další šance patřila opět hostům. A znovu to byl Hallfredsson proti jehož pokusu tentokrát Cabral úspěšně zasáhl. Z dorážky pak byl neúspěšný i Toni. Pak už to bylo jen o dobývání hostující svatyně. Azzurri vyvinuli značný tlak, ale srovnat se podařilo až před koncem prvního poločasu. Insigneho centr s pomocí Koulibalyho teče dostal nekompromisně za Rafaelova záda Marek Hamšík - 1:1.

Poločas tedy skončil plichtou 1:1 a těžko by si asi někdo představil, že v zápase padne ještě šest gólů. Neapol ve druhém dějství na svůj výkon ze závěru poločasu navázala a nadále hýřila aktivitou. V 58.minutě pak přetáhla vedení na svojí stranu, Marek Hamšík po rohovém kopu nadvakrát překonal Rafaela a vsítil už svojí druhou branku v utkání.

Nyní to musel být opět Hellas, kdo potřeboval útočit a v 66.minutě se hostům skutečně podařilo srovnat. Nicolas López si z obrany domácích udělal treninkové kužely a krásnou individuální akci překonal i brankáře Cabrala - 2:2. Hellas se však z vyrovnání neradoval dlouho, Parthenopei okamžitě odpověděli a znovu se ujali vedení. Obrovskou chybu v rozehrávce vystihl Higuaín a pochopitelně jí ztrestal - 3:2 pro Neapol.

Čtvrthodiny před koncem utkání domácí odskočili už na rozdíl dvou branek. Přečíslení tři na dva vedené Markem Hamšíkem zakončil placírkou José Callejón - 4:2 pro Neapol. Verona to sice ani za tohoto stavu nehodlala zabalit, ale šest minut před koncem zápasu inkasovala pátý gól. Higuaín před brankou dopravil Albiolovu přihrávku do sítě a evidentně s trefením prázdné branky neměl vůbec žádný problém - 5:2. Obrana Hellasu se následně úplně sesypala a Neapol působila jako utržená ze řetězu, na konečných 6:2 zvýšil opět Higuaín jenž tak zkompletoval hattrick. Argentinský kanonýr se prosadil z pokutového kopu, jenž byl nařízen po faulu Hallfredssona na Mertense. Parthenopei výhrou 6:2 tak natáhli sérii bez porážky už na pět zápasů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohl by mi prosím někdo osvětlit, proč nehrává Saviola?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele