28. kolo
22.03.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Atalanta Bergamo 1:1

Neapol v boji o Ligu mistrů opět ztrácí, doma jen remizovala s Atalantou Bergamo 1:1. Parthenopei navíc museli dohánět, i v přesile jako první inkasovali a nakonec alespoň bod zachránil Duván Zapata.

Ke změně skóre mohlo dojít už v 6.minutě, kdy se pověsil do vzduchu Britos a defenzíva Atalanty musela odvracet z brankové čáry. Hosté z Atalanty nepřijeli do Neapole hrát "zanďoura" a obraně Azzurri dokázali zle zatápět. Každopádně Manolo Gabbiadini vstřelil první gól, ale ten nebyl pro ofsajd uznán. Hrálo se ve vysokém tempu a šance byly na obou stranách, nicméně na změnu skóre si museli diváci na stadionu San Paolo počkat až do druhého dějství.

Do toho vstoupili lépe hráči Neapole a ve 48.minutě měl na kopačce gólovou příležitost Gonzalo Higuaín. Argentinský snajpr na malém vápně zakončil a brankář Sportiello vytasil fantastický zákrok!

V 55.minutě došlo ke klíčovému okamžiku zápasu. Za faul na Callejóna si vysloužil druhou žlutou kartu Gómez a Bergamaschi museli dohrávat zápas v početní nevýhodě. Domácí okamžitě zvýšili obrátky a začali obléhat branku Atalanty, ale byli to hosté, kdo nakonec gólově udeřil. Maurizio Pinilla si rychlým napadáním vynutil soupeřovu hrubku a postup sám na Andújara zvládl bravurně. Zakončením do prázdné poslal překvapivě Atalantu do vedení.

Neapol ve zbytku zápasu tlačila na pilu, snažila se o odpověď a nakonec se v 89.minutě přeci jenom dočkala. Krásný centr Marka Hamšíka dopravil do sítě hlavou Duván Zapata - 1:1. Marek Hamšík mohl utkání rozhodnout, v nastaveném čase mířil jeho projektil těsně vedle. Atalanta nakonec udržela remízu 1:1 a může být spokojena, naopak domácí v boji o Ligu mistrů opět ztrácí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nikdy nepochopim, prečo angažovali Beniteza. Veď jeho vykopli odvšadiaľ. Čo zápas, to iné zloženie, žiadny systém.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. On neumí vůbec využít Marekiara furt ho střídá a přitom tam jediný vymyslí něco dopředu. Higuain za 40 mega ? se zbláznili ten hraje jak počasí jednou dobře jednou tragicky. Dát těch 120 mega jinému trenérovi tak jsme letos konkurence schopni Římu. Letos budeď rádi když se vůbec kvalifikujem do poháru. Benitéz zničil za rok vše co Mazzari vybudoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele