19. kolo
18.01.2015 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SS Lazio - SSC Neapol 0:1

Šlágr kole mezi Laziem a Neapolí ovládli hosté. Svěřenci trenéra Rafaela Benítéze rozhodli utkání jedinou trefou už v osmnácté minutě - zaznamenal jí Gonzalo Higuaín. Neapol se zároveň posunula na třetí místo, právě před římský celek.

Utkání, které začalo krátce po poledni, bylo přímým soubojem o evropské poháry a o třetí místo, které zaručuje Ligu mistrů. Před tímto kolem drželi bronzovou pozici hráči Lazia, ale dnešní porážkou ji přenechali týmu Parthenopei.

Na první výraznější šanci se čekalo do osmnácté minuty a hned z toho byla první a zároveň poslední branka utkání. Gonzalo Higuaín předvedl svojí rychlost i perfektní zakončení a nekompromisní ranou překonal golmana Berishu - 1:0 pro Neapol. Domácí se dlouho nemohli dostat do tempa a až ve 28.minutě se opřel do balónu Lucas Bíglia. Brankář Cabral ale nemusel zasahovat. O chvíli později hlavičkoval do břevna Parolo a Neapol měla velké štěstí, že stav nebyl srovnán na 1:1. Ještě větší šancí pohrdl Basta, který osamocen zblízka poslal míč do rukavic připraveného Cabrala.

Trenér Stefano Pioli se rozhodl do druhé půle nasadit osvědčenou zbraň, německého útočníka Miroslava Kloseho. Nicméně byla to Neapol, kdo jako další ohrozil branku soupeře. Koulibaly vypálil a těsně minul vzdálenější tyč. Čím více času ubíhalo, tím více se Lazio dostávalo do křeče. Domácí neměli ve druhém poločase praktický žádnou větší šanci, ba naopak, v nastaveném čase mohli znovu inkasovat. Střela Callejóna byla zablokována a ve zbývajících minutách už si Parthenopei výsledek pohlídali. Výhra 1:0 nasměrovala Neapol na třetí místo, právě před Lazio.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele