30. kolo
12.04.2015 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

SS Lazio - Empoli FC 4:0

Lazio si velmi hlasitě a důrazně řeklo o druhou příčku. Biancocelesti využili zaváhání věčného rivala AS, které jen remizovalo s Turínem. Dnes domácí na Stadio Olimpico jasně přehráli Empoli a posouvají se na druhou příčku o bod před AS. Empoli odjíždí z hlavního města se čtyřgólovým mankem.

Lazio je druhé. A ještě větší radost musí mít proto, že si msto vyměnilo právě s AS! Dnes k druhé příčce udělalo velký krok, protože Empoli nadělilo čtyři branky. Mezi střelce se zapsali Stefano Mauri, Miroslav Klose a ještě do prvního poločasu se vměstnala branka Antonia Candrevy. Poslední trefu přidal také Felipe Anderson. A Laziu vůbec nemuselo vadit, že více než třicet minut hrálo v početní nevýhodě. Vyloučen byl totiž Diego Novaretti.

V prvních minutách hrálo více Empoli. Po autovém vhazování se zmocnil míče kousek od branky mladík Saponara, ale pálil jen do brankáře Berishy. Z následného protiútoku se prosadilo Lazio. Tým trenéra Pioliho hrál s velkou chutí a výsledkem jeho práce se stala první branka. Po křídle si s míčem naběhl Cavanda, který vyslal centr před branku Sepeho. Tam se ocitl naskakující veterán Stefano Mauri, který důraznou hlavičkou poslal míč do sítě - 1:0.

O chvíli později míč ze standardní situace rozehrál Pucciarelli, jenže jeho střela mířila jen do náruče brankáře Berishy. Anderson vyslal dlouhý pas na Kloseho, který sice zakončoval, ale i kdyby branku dal, stejně by neplatila. Brazilský útočník totiž byl v ofsajdu. Maccarone se snažil jít k brance Lazia, jenže se s ním poctivě vrátil Stefano Mauri. Ten je i přes svůj věk pro Lazio velmi platným hráčem. Lazio se ujalo dvougólového vedení jen o chvíli později. Centr ze strany od Cavandy usměrnil do sítě střelec Miroslav Klose a mohl se opět radovat!

Pět minut před koncem prvního poločasu musel střídat holandský mladík Stefan De Vrij, který se zranil. Jeho místo na hrací ploše zaujal Diego Martín Novaretti. Minutu před koncem si Felipe Anderson nabíhal po křídle a hledal Kloseho, jenže nepřesně. To ale fanouškům Lazia vadit nemuselo, protože ještě před odchodem do šaten vstřelilo třetí branku. Postaral se o ni reprezentant Antonio Candreva, který si vzal míč pod patronát asi 30 metrů za vápnem a tvrdě vypálil. Lazio vedlo o tři branky.

Minutu po změně stran dostal první žlutou kartu obránce Novaretti, který dnes neodehrál vůbec dobré (a rozhodně ne dlouhé) utkání. Deset minut po změně stran se k míči dostal brazilský talent Felipe Anderson, který se sice napoprvé ještě neprosadil, ale obrana Empoli mu dala velkoryse ještě druhou šanci, a tu už Anderson proměnil - 4:0 pro Lazio.

O pouhých pět minut později Diego Novaretti opět neuváženě fauloval a vysloužil si za svůj zákrok za hranicí pravidel druhou žlutou kartu. Tím oslabil Lazio, ale zdálo se, že to domácím nijak neuškodilo. Empoli nevypadalo jako tým, který by byl schopen s tak velkým mankem něco dělat. Místo Kloseho proto přišel Ciani. Felipe Anderson se probojoval až k vápnu, odtamtud přesunul míč právě na Cianiho, který ale vypálil jen s tečí obránce.

Ciani musel zasahovat hned dvakrát jako poslední instance před brankářem Berishou. Nejprve zastavil dobrým zákrokem pronikajícího Saponaru, následně zastavil s pomocí Berishy také střelce Maccaroneho. Pět minut před koncem utkání se dostal do zajímavé šance Zielinski. Ten pálil docela nebezpečně z výhodné pozice, ale branku poměrně o hodně velký kus přestřelil!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele