32. kolo
26.04.2015 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Chievo Verona 1:1

Lazio Řím nedokázalo úplně bodovat a trochu překvapivě si body jen rozdělilo s Chievem Verona. Domácí tým poslal do vedení německý střelec Miroslav Klose ke konci prvního poločasu, ale Mussi Volanti ve druhé půli přidali a odměnou jim byla branka Alberta Paloschiho.

Lazio mělo obrovskou šanci navýšit svůj náskok na rivala AS Řím. Vlci z Věčného města selhali ve včerejším duelu s Interem Milán a Lazio mělo obrovskou šanci na odskočení na rozdíl tří bodů. Věděl to i trenér Stefano Pioli, který se spolehl na osvědčenou trojici Felipe Anderson, Antonio Candreva a Miroslav Klose. Chievo bojuje o střed tabulky a spoléhá při tom především na skvělou obranu. O ofenzivu se měl starat mladík Alberto Paloschi a tato sázka hostům vyšla parádně.

Na Stadio Olimpico se dala čekat skvělá atmosféra a pohledný fotbal minimálně ze strany domácích. Je pravda, že Lazio postrádalo několik hráčů obvyklé základní sestavy, protože zranění byli Stefano Mauri, Stefan de Vrij, Lucas Biglia, Marco Parolo, Filip Djordjevic a Abdoullay Konko. Chievu scházeli Riccardo Meggiorini a Valter Birsa.

Římský celek se na svého soupeře vrhl hned od první minuty. Po chvíli dominance se ke standardní situaci po faulu dostal Antonio Candreva. Jeho přímý volný kop ale proletěl jen těsně vedle tyče! Brankář Albano Bizzarri měl v prvních minutách plné ruce práce (často doslova), aby zabránil útokům aktivního domácího týmu. Jen se štěstím vyrazil další zakončení Antonia Candrevy. A to byla vskutku parádní spolupráce celého týmu, protože centr Onaziho sklepl Senad Lulić hrudí nabíhajícímu spoluhráči.

Zkušený brankář hostujícího celku musel zasahovat i po střele obránce Diega Novarettiho, kterou se štěstím vytáhl mimo tři tyče. Obdobně jeho schopnosti vyzkoušel Miroslav Klose, který se ale jen zastřeloval. Pravě ve chvíli, kdy se zdálo, že se Chievo do konce poločasu probrání k remíze v první půli, domácím se konečně podařilo vstřelit kýženou první branku. Německý veterán ve službách domácího celku si vzal míč na polovině hřiště a utíkal s ním směrem k Bizzarrimu. Ačkoli s ním běželi dva obránci, nezastavili jej. A tak Klose v klidu zamířil a slavil první branku - 1:0 pro Lazio.

Lazio dostalo další skvělou šanci hned po změně stran. Italský reprezentant Antonio Candreva sice skvěle nabíhal do šance, ale nedokázal překonat pohotově zasahujícího brankáře Albana Bizzarriho. Snad jen díky němu Lazio nevedlo mnohem výraznějším rozdílem. Obrovskou šanci spálil také mladý záložník Onazi, který netrefil prázdnou bránu díky teči obrany Chieva Verona!

Pote už se ke slovu výrazněji dostalo také Chievo Verona. Na zadní tyči se objevil Ruben Botta, jehož hlavička z velmi dobré vzdálenosti ale skončila nad břevnem. Byl to první náznak toho, že by se Lazio nemělo unáhleně spokojit s jednou vstřelenou brankou. Biancocelesti byli mnohem lepším týmem a potvrzovaly to také šance Antonia Candrevy s Keitou Baldem. Ránu prvního hráče tečoval obránce Bostjan Cesar, zatímco pokus mladého hráče zlikvidoval zkušený Bizzarri.

Chievo si počkalo na tu správnou chvíli a udeřilo. Ezequiel Schelotto chtěl zřejmě pálit, ale nakonec se jeho střela stala asistencí pro Alberta Paloschiho, který byl ve správnou chvíli na správném místě a jeho halfvolej zapadl přesně pod břevno!

Lazio samozřejmě vrhlo všechny síly do útoku. Zadní vrátka si domácí nehlídali, ale Chievo bylo rádo za bod, takže ani neútočilo. Zajímavý pokus si na své konto připsal Keita a po něm i Candreva, ale jejich pokusy mířily vedle tří tyčí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
vanGomm

FARA2 zdravím Tě.Všichni tam na tu remízu spadnou Jedná se pouze o matematiku.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
bayern987

2:0 Miroslav, Anderson...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele