2. kolo
14.09.2014 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio zabralo, Ceseně vstřelilo tři branky

Po nepovedené premiéře proti AC Milán se Laziu podařilo udobřit si fanoušky velmi solidním a hlavně produktivním utkáním proti Ceseně. Mladý tým dnes na svého soupeře jednoznačně neměl a tvrdě platil za nedostatek kvality i zkušeností.

Prezident Claudio Lotito si rozhněval fanoušky a zvláště skupiny ultras, kteří vznášeli protesty proti vedení klubu, ale po dnešním utkání se jim bude dýchat o něco lépe. Za římský klub se trefili Antonio Candreva, Marco Parolo a v poslední desetiminutovce také Stefano Mauri.

Po kraji se často a celkem nehlídán proháněl mladík Keita Balde Diao, jehož tempo obrana Ceseny jen zřídkakdy zachytila. Jako první udeřilo Lazio především díky standardní situaci, ale brankář Leali ji dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Bezgólové ticho prolomil až Antonio Candreva. Italský reprezentant si naběhl na pas od Edsona Braafheida a pohotově jej z první zakončil!

Jinak se ale první poločas odvíjel poměrně jednotvárně. Lazio drželo míč na svých kopačkách a snažilo se najít skulinu skrze defenzivní linii hostů. Využívalo k tomu silnou středovou linii s Bigliou, Parolem a Lulićem, která servírovala míče na nabíhající duo rychlíků Keitu s Candrevou. Ani aktivita mladého talenta nevedla k další brance.

Cesena se za celou první půli nedostala k ani jedné střele na bránu, Lazio se trefilo dvakrát. Pár minut po změně stran se podél kraje prohnal Antonio Candreva a podařilo se mu odcentrovat do míst, kde tušil nabíhajícího Filipa Đorđeviće, ale nová posila z Nantes se k míči nakonec nedostala. Na druhý gól si římští tifosi museli počkat.

Antonio Candreva byl hlavním tahounem ofenzivy svého týmu a napodruhé mu už jeho aktivita vyšla. Ke spolupráci si vybral Marca Parola, který se svým bývalým klubem neměl slitování a přesnou hlavičkou poslal Lazio do dvoubrankové výhody. Marca Parola dostala do prostředí první ligy právě Cesena, dnes se jí ale Parolo odvděčil ne právě zdvořile - 2:0 pro domácí biancocelesti.

Po hodině hry se ještě ne zcela uzdravený Filip Đorđević poroučel z hrací plochy a dal prostoru zkušenému Miroslavu Klosemu. A dvacet minut poté se na hřišti objevil také Stefano Mauri, který vystřídal unaveného Senada Luliće. Do zajímavé pozice se dostal střelec druhé branky Parolo, ale jeho rána tentokrát již v síti neskončila. Cesena působila dojmem, že neví, co přesně by měla hrát. Nevycházely jí kombinace a brankář Etrit Berisha mohl zůstat v klidu.

Jediným pozitivem na hře Ceseny byl snad jen mladý brankář Leali, který mnohokrát zachránil svůj celek od úplného debaklu. Vyznamenal se i proti šanci Miroslava Kloseho. Aktivita Lazia s časem neupadávala, ale paradoxně narůstala. Pokus Candrevy se otřel o boční síť brány a obránci Ceseny vypadaly značně zmateně. Chaos do jejich řad vnášel také Stefano Mauri, který zaznamenal poslední branku dnešního utkání.

Místo mladíka Keity Baldeho se na hřišti ukázal také záložník Anderson a již coby aktivní účastník děje sledoval zkušeného veterána Stefana Mauriho, který zužitkoval pas od Miroslava Kloseho a z hranice pokutového území se nemýlil. Uzavřel tím skóre zápasu, ve kterém se Lazio snažilo navnadit své fanoušky a udobřit si je. Povedlo se mu to po stránce hry i výsledku a trenér Stefano Pioli může chválit i nulu na kontě obdržených branek.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (3)

Přidat komentář
bayern987

4:0 Klose hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Klose hatrick

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele