35. kolo
10.05.2015 18:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Parma FC - SSC Neapol 2:2

Neapol dnes v podvečer jen remizovala s Parmou. Zápas to byl velmi zajímavý, protože se diváci na stadionu Ennio Tardini dočkali celkem čtyř branek. Rozdělili si je Raffaele Palladino, Cristobal Jorquera, Manolo Gabbiadini a Dries Mertens.

Bezmocná a rozhádaná Parma je smířená se svým osudem. Přesto se ještě v závěrečných kolech chce pokusit dohrát sezonu se ctí. O tři body se dnes poprala s Neapolí, která se chystá na nebezpečný výlet na Ukrajinu. Parma nastoupila s Palladinem, Varelou nebo Lilou. Neapol dala šanci útočníkovi Zapatu, kterého podporovali Hamšík, Gabbiadini nebo Mertens. Před brankářem Andújarem nastoupili Henrique, Albiol, Koulibaly a Strinić.

A Parma začala hodně ostře. Nejprve Feddal hledal vysokým centrem za obranu někoho ze svých spoluhráčů a scházelo mu jen málo, aby byl jeho pokus úspěšný. Po pěti minutách vypálil poměrně nebezpečně Andi Lila, který mířil jen o pár centimetrů vedle. Rozhodně ale Parma nechtěla hrát "druhé housle" a byla hodně aktivní. Její práce se jí vyplatila o chvíli později, když se poněkud překvapivě dostala do vedení. Velkou chybu si připsal jinak zkušený brankář Mariano Andújar, který šel z brány pro dlouhý míč. Ten mu ale vypadl z rukavic. Ve správný čas na tom správném místě byl Raffaele Palladino, který se bryskně zorientoval ve vápně a míč poslal do brány - 1:0 pro podceňovanou Parmu!

Neapolský tým se dnes opravdu trápil a jeho herní projev rozhodně neodpovídal ambicióznímu celku, který se chce poprat o Ligu mistrů. Další tvrdou ranou se prezentoval Antonio Nocerino, který pálil těsně vedle. Pokus Manola Gabbiadiniho zastavila pozorná obranná linie Ducali, i když to bylo jen s vypětím všech sil. Ani brankář Mirante ale nestačil zasáhnout proti spolupráci Marka Hamšíka s Manolem Gabbiadinim. Slovenský záložník skvěle našel nabíhajícího spoluhráče, který jeho práci zužitkoval a ranou doprostřed brány překonal padajícího Miranteho!

Jenže Parma se nehodlala vzdát a vyšel jí prakticky hned následující atak. Rozehrávka rohového kopu se dostala ke Cristobalu Jorquerovi, který si poradil naprosto parádně a krásnou ranou překonal dnes poměrně nejistého brankáře Andújara! Parma vedla o jednu branku už po třiceti minutách.

Ve druhé půli se dal čekat jasný útočný fotbal v podání Partenopei, kterým šlo kromě cti o důležité body. Blízko k nim měl Marek Hamšík, který si naskočil na dobře rozehraný rohový kop a ztroskotal jen na výjimečném zákroku brankáře Antonia Miranteho. Nutno dodat, že Neapol se opravdu činila a hrála skvěle. Miranteho deset minut po změně stran prověřil i José Callejón, který pálil dobře k tyči. Mirante však skočil po míči a bravurním zákrokem jej vyrazil!

Další práce čekala Antonia Miranteho tehdy, když si do vápna Parmy naběhl Gonzalo Higuaín. Zkušený brankář a strážce tří tyčí Parmy si ale i s tímto průnikem poradil. Ani Miranteho schopnosti však nemohly Parmu chránit věčně. Dvacet minut před koncem našel Strinić skvělou vybídkou belgického šikulu Driese Mertense a ten krásnou ranou srovnal na 2:2.

Tlak Neapole se stupňoval, tým trenéra Rafaela Beníteze toužil po třech bodech proti poslednímu týmu. Dnes mu to ale příliš nešlo. Higuain vypálil ze střední vzdálenosti, jenže jeho střela skončila mimo tří tyčí. Argentinská hvězda se prezentovala další zajímavou ranou krátce před koncem zápasu a Mirante měl opět co dělat, aby neinkasoval. To se mu nakonec povedlo, takže si Ducali připisují další cenný bod a především houževnatý výkon.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele