4. kolo
24.09.2014 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus nadělil Ceseně tři branky

Turínský gigant neměl s Cesenou slitování a zasadil jí tři údery. Cesena dnes večer nic nevyprodukovala a její chyby v obranné linii Juve tvrdě trestalo. O branky se podělili záložník Vidal s bekem Lichtsteinerem, první jmenovaný se trefil dvakrát.

Juventus Turín hostil ve středu večer Cesenu, což byl minimálně hratelný soupeř. Juve však muselo šetřit síly na Ligu mistrů, takže tomu odpovídalo i tempo utkání. Příliš mnoha šancí jsme se nedočkali, ale mohla za to také okleštěná sestava. Startu v ní se dočkal třeba Sebastian Giovinco nebo Roberto Pereyra, který nedávno dorazil z Udinese.

Juventus ukazoval od začátku jasnou dominanci a Cesena víceméně nestačila nic víc než bránit. Nejinak tomu bylo také po faulu Cepelliho, který se hnal dopředu příliš aktivně. Sudí nařídil kopat přímý volný kop. Na starost si jej vzal stoper Leonardo Bonucci, který sice nejprve nastřelil zeď, ale následně se dostal k dorážce a brankář Leali měl s jeho střelou co dělat. Nakonec ji ale zkrotil a stav se nezměnil.

Hodně aktivně se dnes prezentoval bek Patrice Evra. Zkušený obránce, který se do Turína dostal z Manchesteru United, se několikrát prohnal kolem svého strážce po straně a tvrdě vypálil. Tlak Juventusu se stupňoval a přispěl k tomu také Sebastian Giovinco. Formica Atomica, jak se hráči přezdívá, se dostal k ráně, po které byl faulován. Jeho následný volný přímý kop zastavil brankář Leali.

Po chvíli se stav utkání už měnil, protože Cascione zahrál v pokutovém území rukou a sudí jeho prohřešek nepřehlédl. Hráči udělil žlutou kartu, domácí mohli zahrávat pokutový kop. Exekuce této oblíbené činnosti se ujal Aruro Vidal a kopal. Brankář sice vystihl směr střely a dokonce si na ni sáhl, ale v cestě do sítě jí zabránit nedokázal.

Do další šance se dostával Fernando Llorente, ale někdejší hráč baskického Athleticu byl faulován. Po něm se neprosadil ani Roberto Pereyra. Tomu stačilo pár centimetrů a mohl by zakončovat. První poločas, který mnoho šancí nepřinesl, zakončily rány Claudia Marchisia a následně také Sebastiana Giovinca.

Druhou půli načala lépe Stará dáma, kterou chtěl potěšit Patrice Evra. Ani střela zkušeného Francouze ale k navýšení rozdílu ve skóre nevedla. Cesena ale dnes na svého soupeře absolutně neměla a nestíhala pokrývat jeho kombinační nápady. Giovincovu ránu sice ještě brankář Leali vyrazil, ale na další ránu Artura Vidala už nestačil. Chilský záložník, o něhož naposledy hodně usiloval třeba Manchester United, se dostal na hranici vápna ke střele a ta skončila až v Lealiho síti - 2:0.

Dvacet minut před koncem utkání se na hrací plochu dostal také uzdravující se Alvaro Morata. Mladá hvězda se zranila téměř okamžitě po přestupu z Realu Madrid a na trávník vyběhla až dnes. Hodně aktivní byl také Sebastian Giovinco, který se nejprve odpoutal od obránce a vystřelil. Poté se znovu prezentoval povedenou ranou, ale brankář Leali s touto variantou počítal a jeho ránu zlikvidoval. Nestačil až na zakončení Lichsteinera.

Juventus Turín si nachystal do samého závěru utkání ještě jeden dárek pro své fanoušky, když Stephan Lichtsteiner po nahrávce od Padoina krásným obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře Lealiho a stanovil konečný výsledek utkání, ve kterém Stará dáma jednoznačně dominovala - 3:0 pro Juve. Cesena bude mít ještě hodně co dělat, pokud se chce ucházet o záchranu v první lize.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lichtak hrat nebude

Reagovat
Airus

Odmítám tipovat když proti nám chytá Nicola, Buffiho nástupce. Snad ho moc nezničí

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele