27. kolo
15.03.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toni porazil Neapol dvěma góly!

Hellas Verona šokoval Neapol, když si s ní dokázal na vlastním hřišti poradit. Hvězdou zápasu se stal Luca Toni, autor obou dvou branek domácího týmu.

Neapol ve čtvrtek čeká odvetné utkání Evropské ligy, ale musela se soustředit na nejbližšího soupeře. Domácí Hellas Verona možná nemá tak kvalitní kádr nebo renomé evropského velkoklubu, ale i tým z města Romea a Julie dokáže znepříjemnit zápas nejednomu favoritovi. Do základu se dnes nevešel kanonýr Gonzalo Higuaín, jehož místo nahradil Duván Zapata. Šance mu měli připravovat Dries Mertens nebo Jonathan De Guzmán. Domácí vsadili na skvělého Toniho, který je ve výtečné střelecké formě.

Zkušený italský kanonýr byl při chuti a pokoušel se o první branku už po dvou minutách. Tehdy ještě brankář Mariano Andújar jeho pokus ze střední vzdálenosti kryl. O dvě minuty později po střele stejného hráče už Andújar zasahovat nemusel, protože míč po tvrdé ráně mířil vedle. Neapol dnes ale nevypadala jako ten sebevědomý celek vyhlašující útok na druhé místo. Zvláště její obrana často selhávala. Po pěti minutách se k zakončení tlačilo duo Toni - Gómez, které znovu obrana Partenopei nepohlídala.

Velký šok čekal hostující fanoušky jen o minutu později, kdy obrana Neapole nestačila pokrýt akci Jankoviće. Ten nahrával ještě lépe postavenému Lucovi Tonimu, kterému se podařilo propasírovat míč pod padajícím brankářem Andújarem a Hellas vedl!

Neapol v obraně nestíhala pokrývat akce domácího celku a především rychlé brejky Juana Gómeze dělaly obráncům Neapole problémy. Další takový pokus si Gómez připsal po 14 minutách, ale tuto akci ještě obrana Partenopei zlikvidovala. Ke střele se dostal Marek Hamšík, který ale ze střední vzdálenosti pálil mimo. Ani jeho ránu z přímého volného kopu brankář Benussi nenechal proniknout za svá záda. Jeho kolega v bráně Neapol Andújár měl problémy s Boškem Jankovićem.

Po přímém kopu do šestnáctky se k zakončení hlavou dostal de Guzmán, jenže jeho akce byla včas zastavena brankářem Benussim. Deset minut před koncem poločasu se dostal ke střele Dries Mertens, ale jeho zakončení z hranice pokutového území nepřineslo úspěch. Neapol se trápila v kombinaci i zakončení. A nepomohla jí ani aktivita Hellasu, který se rozhodně nevzdával boje o tři body. Do druhého poločasu musela Neapol zabrat, chtěla-li získat tři body. Hosté se snažili zvýšit aktivitu i střelbu a po změně stran pálil například Jonathan De Guzmán. Následně na centr do pokutového území nabíhal Marek Hamšík, ale nedosáhl.

Nákop Hellasu ještě odvrátil obránce Raul Albiol, ale ani on už Neapoli nepomohl o minutu později. Šok číslo dva se totiž dostavil v 51. minutě, když opět zasáhl gigant Luca Toni. Zkušený útočník si naběhl na kolmou nahrávku od Hallfredssona a propálil brankáře Andújara!

Deset minut po změně stran se do akce snažil dostat také Dries Mertens, ale nacentroval jen do obránce. Dlouhý centr Gökhana Inlera hledal jednoho z útočících hráčů Neapole, ale jeho pokus nebyl přesný. Dvacet minut před koncem se do zápasu dostal Gonzalo Higuaín a signál trenéra Rafaela Beníteze byl jasný - útočit a nejlépe vyhrát. Proti dobře bránícímu celku se ale Partenopei měli co činit.

Právě argentinský střelec se patnáct minut před koncem dostal ke střele, ale brankář Benussi neměl problémy. Marek Hamšík se poté dostal ke střele z voleje, ale pálil mimo. Deset minut před koncem se Marek Hamšík poroučel ze hřiště, na nějž se dostal Manolo Gabbiadini. Ten nakonec nastřelil tyč! Víc ale Neapol nezvládla a prohrála!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele