23. kolo
15.02.2015 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Chievo Verona - UC Sampdoria 2:1

Sampdoria k překvapení mnohých nestačila na domácí Chievo a ve Veroně padla. Janovský tým nezvládl především rychlé kontry soupeře, na které doplatil. Nejprve se trefil Izco a následně po chybě Wszolka skóroval po rychlém sprintu také Riccardo Meggiorini. Za Dorii korigoval na konci zápasu Luis Muriel.

Chievo Verona šokovalo fotbalovou veřejnost, když vyhrála nad favorizovanou Sampdorií. Janovský tým udělal prakticky jen dvě chyby, ale Chievu to i tak stačilo ke třem bodům. Z hlediska individuálního to byl pro Luise Muriela vydařený debut - po dlouhém čekání a vleklém zranění skóroval. Ale z hlediska kolektivních cílů musela být jeho radost minimální, protože Sampdoria prohrála s outsiderem, dostala dvě branky a ztratila důležité body v boji o poháry.

Do zápasu nemohli nastoupit Fabrizio Caccatiore a Ezequiel Muňoz. Stefano Okaka Chuka nehrál kvůli kartám. V základní jedenáctce se proto objevil také Afriyie Acquah nebo Angel Correa. Chievo se muselo obejít bez Ivana Radoševiće, ale mělo za sebou povedené utkání s Parmou. Chievu to trvalo jen 90 vteřin, než se ujalo vedení. Mariano Izco nevěděl, co s míčem, takže vystřelil. Míč byl tečován Alessiem Romagnolim, takže brankář Emiliano Viviano na přední tyči nestihl včas reagovat - 1:0 pro Mussi Volanti.

Následně se k míči dostal Samuel Eto’o, který nesobecky nabídl míč nabíhajícímu Pawlu Wszolekovi, který ale napálil míč jen do připraveného brankáře Albana Bizzarriho. Byli to ale domácí, kdo měli více ze hry. Brankáře Viviana prověřily projektily od Riccarda Meggioriniho a Valtera Birsy. Doria se dostala do zakončení jen sporadicky. Srovnat mohl Alfred Duncan, který si troufl zakončit přímo z rohového kopu. Brankář Bizzarri se ale včas přemístil do míst, kam mířil balon a vyrazil jej.

Sampdori se pokoušela vyrovnat a často nechávala na vlastní půli jen malý počet hráčů. V době, kdy měl míč pod svou kontrolou polský záložník Pawel Wszolek, se k němu přihnal Riccardo Meggiorini a obral svého soka o balon. Po následném úprku z vlastní poloviny se dostal tváří v tvář gólmanovi Emilianovi Vivianovi, se kterým si bez větších problémů dokázal poradit. Chievo vedlo nad favoritem z Janova o dvě branky.

Do druhého poločasu už nastoupil Luis Muriel, který dnes nastoupil za janovský celek poprvé. Trenérovi Mihajlovićovi bylo jasné, že se směrem dopředu se musí něco změnit. Když už se ale Doria dostala do slibné šance, její zakončení bylo naprosto žalostné. Djamel Mesbah se dostal do zajímavé střelecké pozice, ale napálil míč vysoko nad. Pak už se míč dostal zase pod nadvládu Chieva. Své štěstí zkoušel z dálky Valter Birsa, hlavička Alberta Paloschiho mířila vysoko nad.

Mladý italský střelec se po kontaktu s Angelem Palombem skácel k zemi a dožadoval se odpískání pokutového kopu, ale sudí Peruzzo byl proti. To se samozřejmě hodně dotklo trenéra Marana, který nahlas dával najevo nesouhlas. S míčem u nohy se do vápna pokoušel dostat Eto’o a nakonec vypálil, ale mířil hodně nad. V závěru zápasu se míč dostal k nabíhajícímu Luisi Murielovi, který obhodil brankáře - 2:1. Muriel vstřelil gól přesně po 364 dnech.

Sampdoria mohla srovnat ještě v nastavení druhé půle, když se k míči dostal Samuel Eto’o. Ten ale namířil svou střelu těsně nad. Pravda, zaskvěl se při tom i brankář Albano Bizzarri, který míč vytáhl nad břevno. Sampdoria prohrála v důležitém boji, Chievo pokračuje ve velkém stylu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele