34. kolo
03.05.2015 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - SS Lazio 1:1

Postavení na čele Serie A se mění! Po obědě dokázalo vyhrát římské AS nad Janovem, čímž vytvořilo tlak na do té doby druhé Lazio. To ale hozenou rukavici nezvedlo a na stadionu v Bergamu jen remizovalo. Domácí sice brzy po změně stran vedli, když se trefil Biava, ale hosté srovnali ke konci díky střele Marca Parola.

V Bergamu opravdu bylo na co se dívat! Nervydrásající utkání, které sehrála sestupem ohrožená Atalanta Bergamo a římské Lazio, skončilo remízou. Ta je jednoznačně lepším výsledkem pro domácí Orobici. Oba celky měly o co hrát, protože domácí se chtějí zachránit a hosté potřebovali také naplno bodovat, pokud chtěli udržet druhé místo.

Bývalý Trenér Lazia s nimi ale slitování neměl. Orobici nemohli počítat s hráči jako German Denis, Yohan Benalouane a Cristian Raimondi. Lazio postrádalo především útočníka Miroslava Kloseho. Mimo hru ale byli i Stefan de Vrij, Lucas Biglia a záložník Ederson. Biancocelesti mají až překvapivě spatnou bilanci návštěv Bergama. Vyhráli jen sedm zápasů, ke 20 remízám přidali 19 porážek.

Jako první se do šance dostával Keita Balde Diao, který pálil z velké vzdálenosti. Brankáře Sportiella ale nenachytal. Teenager v barvách Lazia byl hodně aktivní a o chvíli později zkoušel Sportiella překvapit další dalekonosnou ranou. Ta ale mířila jen do zadní tyče!

I Atalanta se dostala poměrně blízko první brance. Federico Marchetti v bráně Lazia musel předvést opravdu luxusní zákrok, aby dokázal vytáhnout hlavičku Giulia Migliaccia mimo tři tyče. Další pohotový skok ukázal o chvíli později, když vyrážel se štěstím zakončení Giuseppeho Biavy, jež mířilo pod břevno. První půle rozhodně nabídla mnoho skvělých momentů a zejména domácím se povedla. Orobici opět působili dojmem ofenzivně laděného týmu, který bojuje o záchranu.

Dnešní utkání bylo také o schopnostech obou brankářů. Mladík Sportiello držel své spoluhráče nad vodou poté, co Lazio přečkalo sérii několika rohových kopů a vrhlo se do útoku. Dalším hráčem, který chtěl prověřovat schopnosti Sportiella, byl Keita. Ten chtěl využít obranné chyby, ale jeho ránu Sportiello vyrazil. Na druhé straně si stejně počínal zkušený strážce svatyně Marchetti, který musel vyrážet ránu Alejandra Gómeze.

Atalanta dominovala i ve druhé půli. Nejprve se zastřeloval Gómez, který ale nepřekonal bravurně zasahujícího brankáře Federica Marchettiho. Následoval ale rohový kop, který domácí rozebrali ihned. Na hranici vápna trochu zaspal obránce Mauricio, který neubránil nabíhajícího obránce Giuseppeho Biavu. Ten se trefil skvěle, ale protože to byl dlouhou dobu hráč Lazia, zachoval se jako gentleman a neslavil.

Následovalo množství útoků, protože se Lazio dostalo do nezáviděníhodné situace. Velká pozornost přitom byla upřena na Felipeho Andersona, jednu z největších hvězd římského celku. Obrovskou šanci ale zahodil Keita Balde Diao, který si naběhl do vápna a hlavičkoval po centru od obránce Dušana Basty. Mířil ale mimo. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale gólových šancí zas tolik nebylo.

A tak do zápasu nastoupil Filip Djordjević, který se konečně uzdravil po zlomenině kotníku. Nastaly horké chvíle pro Orobici. Ti nakonec nedokázali vzdorovat dostatečně a obléhání brány Sportiella se Laziu vyplatilo. Po rohovém kopu Danila Cataldiho se míč snesl k Marcu Parolovi. Ten se rozhodl pro kop přes hlavu, a i když se mu to tak úplně nepovedlo, míč skončil v síti. Víc ale domácí favoritovi nepovolili, takže Biancocelesti jsou až do příštího kola třetí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
bayern987

0:2 Miroslav!

Reagovat
Pipo123

Miro nebude hrať, kvôli kartám má stop na 1 zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele