32. kolo
26.04.2015 18:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 1:3

Fiorentina ztrácí další důležité body. A poněkud překvapivě, protože proti Cagliari Calcio byla jasným favoritem. Navíc hrála na domácí půdě, ale ani to jí nepomohlo. Cagliari se postaralo o překvapení kola, když Violu porazilo 3:1! Hrdinou utkání se stal dvougólový Duje Čop.

Fiorentina je stále šestá, ale Sampdoria na pátém místě má zápas k dobru. Především po herní stránce je to ale velký problém, protože dnešní výkon rozhodně neměl cenu vstupenky. Novic na trenérské lavičce sardinského celku Gianluca Festa má za sebou premiéru snů, protože si jeho celek s domácím poradil naprosto bez potíží. Obranu Violy terorizovala zejména ofenzivní trojice Paul-José M'Poku, Diego Farías a Duje Čop. Domácí vsadili na trojku Mohamed Salah, Alberto Gilardino, Alessandro Diamanti.

Už po pěti minutách se k míči dostali hosté a hned z toho byla velká šance. Ke střele z pěkné dálky se dostal Albin Ekdal, jenže neprostřelil brankáře Neta. Po sedmi minutách se ale měnilo skóre zápasu a nebylo to ve prospěch Violy, jak by možná kdekdo čekal. Diego Farias si zaběhl za obranu domácího týmu, předhodil si míč před svého soka a nacentroval jej před bránu. Tam se zjevil chorvatský útočník Duje Čop, který v pohodě dostal míč do sítě - 1:0 pro Cagliari.

Po patnácti minutách se po chybě obránce Saviće dostal ke střele Diego Farias, který sice dobře vypálil, ale obránce Basanta ve spolupráci s brankářem Netem si poradili. O chvíli později vyrobil do té doby skvělý brankář Brkić obrovskou chybu, když pustil centrovaný míč za sebe. Tam číhal Mohamed Salah, ale nedokázal hlavou zakončit přesně a trefil jen boční síť. Po třiceti minutách se Alberto Gilardino dostal k míči po pasu od Alessandra Diamantiho, ale hlavou jen těsně minul bránu gólmana Brkiće!

V zájmu zvýšené produktivity i pohybu před bránou Brkiće se na hrací ploše hned po změně stran objevil Juan Vargas, který nahradil Alessandra Diamantiho. Právě nově příchozí Juan Vargas si vzal míč pod patronát a poslal jej ze strany na vápno. K hlavičce se dostal Alberto Gilardino, který ale pálil jen do náruče brankáře Brkiće. Po hodině hry udeřilo na druhé straně. Duje Čop prošel do vápna a po efektivní zasekávačce vstřelil svůj druhý gól!

O chvíli později se opět Duje Čop dostal do skvělé šance, když pálil jen do brankáře Neta. Dorážku si připsal Diego Farias, kterého ale skvěle ustrážil obětavý Stefan Savić. Dvacet minut před koncem se dostal do šance Alberto Gilardino, ale i když překonal bezbranného brankáře Brkiće, ale za toho na brankové čáře včas zaskočil Diakité! O chvíli později se k ráně dostal také Pedro, ale brankář Neto se vytáhl a poslal míč na roh. Velkou šanci na body dal Fiorentině Alberto Gilardino, který do brány usměrnil ránu Juana Vargase - 2:1.

Nakonec z toho ale takové drama nebylo, protože Cagliari Calcio vstřelilo třetí branku a rozhodlo. Skvělou akci předvedl Diego Farias, který si za dnešní výkon gól určitě zasloužil. Dostal míč ve středu hřiště, u postranní čáry si položil dva obránce, přes třetího se protáhl u vápna a směřoval na šestnáctku. Celou akci zakončil přes Basantu, když poslal míč na zadní tyč!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
REPLIKATOR

Korupčníci

Reagovat
Sasha

kdo a proč by podplácel? teda kromě zájmu zničit Ti tiket?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele