27. kolo
16.03.2015 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Milán 2:1

Od 57.minuty vedl Milán díky brance Mattii Destra na Artemio Franchi 1:0, jenže výsledek neudržel a s Fiorentinou prohrál 1:2. Violu spasil minutu před koncem španělský záložník Joaquín. Ustojí Filippo Inzaghi i tuto porážku?

Už zápas s Hellasem Rossoneri v závěru nezvládli a připsali si jen remízu 2:2. Také partii s Fiorentinou měli rozehranou lépe, ale díky pokaženému závěru odjíždějí z Florencie s prázdnou.

AC mohlo jít do vedení již ve 13.minutě, kdy dostal mezi domácí defenzívu přesný balón Keisuke Honda, jenže trefil jen brankáře Neta. O chvíli později postupoval sám na Neta Ménez, ale i tuto akci golman Violy ustál. Rossoneri vstoupili do zápasu hodně aktivně, nicméně skóre se neměnilo a to ani po půlhodině, kdy si první výraznější šanci připsala Fiorentina. José Basanta si naskočil na centr a Milán zachránila branková konstrukce! V závěru prvního poločasu se ještě opřel do míče Borja Valero, ale jeho krajan Diego López si s pokusem hravě poradil.

Vincenzo Montella se po změně stran odhodlal hned k dvojímu střídání, na trávník čerstvě vyběhli Joaquín a Badelj a hra Fialek se rozhýbala. V 57.minutě se musel López hodně natahovat po jedovaté ráně střídajícího Badelja, ale byl to hned vzápětí Milán kdo gólově uštkl. Giacomo Bonaventura se dostal k odraženému balónu, vypálil a Mattia Destro placírkou změnil směr střely a překonal golmana Neta - 1:0 pro AC Milán.

Jak je ale u Milána špatným zvykem, po vstřelené brance se zatáhl a vyčkával co udělá soupeř. Ten začal stupňovat tlak, rána Joaquína skončila nad a také další šance hosté přežily. Hubené vedení nakonec vydrželo až do 84.minuty, Gonzalo Rodríguez si na malém vápně naskočil na centr a hlavou srovnal. A končeně v 89.minutě přišel do vápna AC další centr a tentokrát hlavičkující Joaquín strhl vedení na stranu Fiorentiny. Otřesení svěřenci Filippa Inzaghiho se na žádnou odpověď nezmohli, dokonce se nekonal ani závěrečný nápor. Milán tak nezvládl další zápas a dostat se alespoň do Evropské ligy už bude mít hodně složité.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1...FORZA GRANDE AC Milan..........

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
cepinzcegamy

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele