34. kolo
03.05.2015 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Cesena 3:1

Josip Iličić dnes prožil naprosto parádní utkání a s trochou nadsázky by se dalo říct, že mnohé napověděl o budoucnosti dvou týmů. Zatímco Viola má nakročeno znovu do pohárů, Ceseně se sen o zachování prvoligové příslušnosti rozplývá.

Oba týmy v poslední době bojovaly s formou a nedařilo se jim. Viola se sice musí připravovat na klíčový duel Evropské ligy proti velmi silné Seville, ale do tohoto zápasu šla po čtyřech porážkách v řadě. Cesena musí naopak bojovat prakticky celou sezónu o holý život. Čas na záchranu pomalu dochází. A ani protentokrát to nevyšlo.

Za domácí na stadionu Artemia Franchiho nenastoupil obránce Gonzalo Rodriguez, mezi zraněnými pak zůstali hráči jako Khouma Babacar, Giuseppe Rossi. Hosté nemohli počítat s hráči jako Guido Marilungo, Nico Pulzetti nebo Hordur Magnusson. Cesena ve Florencii ještě nikdy nevyhrála a z posledních dvanácti návštěv Toskánska získali jen tři remízy.

Viola začala svého soupeře tlačit hned od začátku, ale poměrně často kvůli tomu vznikal prostor vzadu, kdy se obrana Fiorentiny nestíhala vracet. Do protiútoku se hnal Franco Brienza, ale jeho pokus byl na poslední chvíli sražen mimo tři tyče. Podobné to bylo při šanci Gabyho Mudingayie, který se dostával do zajímavé palebné pozice, ale nakonec mu pár centimetrů chybělo k tomu, aby mohl slavit branku.

Fialky se do první velké šance dostaly o chvíli později, když pálil Josip Iličić. Od vstřelení branky jej oddělil výtečný obranný zákrok, který předvedl Gabriele Perico na brankové čáře. Z následného rohového kopu měla Viola další obrovskou šanci, ale naskakující obránci Stefan Savić a José Maria Basanta šli po jednom míči.

Obrana Ceseny se dostávala pod stále větší a větší tlak. Brankář Federico Agliardi vyrážel skvělou šanci Juana Manuela Vargase, který z přímého volného kopu vůbec nemířil špatně. Když se do šance dostal egyptský záložník Mohamed Salah, na brankové čáře mu radost zkazil pozorný Alejandro Rodriguez. Salah byl dnes odpoledne ve velké pohodě a předváděl ve vápně mnoho ze svých klíček. Agliardi si s ním ale poradil.

Pak už předvedl chybu Gaby Mudingayi, který nenačasoval svůj zákrok na Borju Valera vůbec dobře a fauloval jej. Sudí Doveri nařídil ihned penaltu, což byla mimochodem desátá penalta v sezóně nařízená proti Ceseně. Viola sice pět z posledních šesti pokutových kopů nedala, ale dnes se Josip Iličić nemýlil - brankář Agliardi míči v cestě do sítě nezabránil.

Josip Iličić dnes opravdu měl jeden ze svých lepších dní. Ty sice nemá moc často, ale když už mu trenér Vincenzo Montella dá důvěru, zpravidla jej nezklame. Dnes to bylo to samé. Slovinský záložník si skvěle poradil a ačkoli pravá noha je jeho slabší, nebránilo mu to v tom, aby poslal míč ke vzdálenější tyči - 2:0 pro Violu.

Iličić si dělal zálusk na hattrick, ale byl zastaven brankářem Agliardim, který mu sebral míč z nohy po centru Salaha. Iličić není jen střelcem, ale umí i nahrávat. Alberto Gilardino ale jeho pas nevyužil. Později se ke střele propracoval sám Salah, jenže mířil jen do brankáře Agliardiho! Po změně stran pálil z dobré pozice Alejandro Rodriguez, ale mířil jen do brankáře Neta, jenž skvěle vyběhl.

Protiútok táhl Mohamed Salah, který roztáhnout hru na Jasmina Kurtiće. Ten vracel balon před vápno, kam si naběhl útočník Alberto Gilardino. Pro něj nebyl problém doklepnout míč do brány!

Cesena se ale nevzdala a o chvíli později vstřelila alespoň čestný úspěch. Rodriguez se zpoza vápna napřáhl ke střele a ta se ještě otřela o tyč - 3:1. Víc už ale Cesena nestihla. Další tvrdou ránu Josipa Iličiće Agliardi vyrazil mimo nebezpečí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sasha

konečně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele