35. kolo
10.05.2015 15:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

AC Cesena - US Sassuolo 2:3

Druhým jistým sestupujícím se v italské Serii A stala Cesena. Cavallucci Marini doma nezvládli duel se Sassuolem a tři kola před koncem soutěže ztrácí na nesestupovou Atalantu nedostižných dvanáct bodů. Prvním sestupujícím se stala už dříve Parma.

Pokud ještě chtěla Cesena pomýšlet na záchranu, musela v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit a ještě k tomu doufat v zaváhání Atalanty. Nakonec se nepodařilo ani jedno, Cesena prohrála a naopak Atalanta své utkání zvládla vítězně.

Přitom domácí začali dobře a na domácím stánku Dina Manuzziho se ujali vedení už po čtvrthodině. Gregoire Defrel se dostal k míči, obelstil brankáře a zakončil do prázdné branky. Vše bylo vyvrcholením hrubky, kterou vyrobila defenzíva Sassuola. Cesena tedy vedla 1:0 a i nadále dominovala. Ve 29.minutě pak vstřelila druhý gól a zápas pravdy měla skvěle rozehraný. Franco Brienza se ve vápně elegantně zbavil svých strážců, doslova si z nich udělal tréninkové kužely a pak i překonal brankáře Consigliho - 2:0 pro Cesenu. Sassuolo pak přidalo plyn, bylo aktivnějším týmem, ale žádnou velkou šanci si nevytvořilo.

Větší aktivita Neroverdi byla logická, byli to totiž oni, kdo prohrával o dvě branky. Po změně stran nastoupilo úplně jiné Sassuolo a krátce po úvodním hvizdu snížilo na 1:2. Simone Zaza si zpracoval balón, parádně se s nim otočil a překonal Agliardiho. Neuběhly ani dvě minuty a Sassuolo už srovnalo na 2:2, Alžířan Saphir Taider si sběhl do vápna pro balon a přízemní střelou pod padajícího Agliardiho srovnal. Pro Cesenu to byl obrovský šok, během několika pár minut po změně stran přišla o dvoubrankové vedení!

A bylo hůře, v 69.minutě byl totiž obrat dokonán. Simone Missiroli kousek za pokutovým územím v běhu vystřelil neomylně do šibenice a sestup domácích byl na spadnutí. Domácí se sice nevzdávali, měli šanci na srovnaní, ale Sassuolo všechny šance přečkalo. Po výhře 3:2 pak odsoudilo Cesenu k definitivnímu sestupu do Serie B.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele