12. kolo
23.11.2014 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Cesena - UC Sampdoria 1:1

Sampdoria zaváhala a Cesena si díky zlepšenému výkonu může připsat cenný bod za remízu 1:1. Domácí se dostali do vedení po hodině hry, kdy se trefil Stefano Lucchini. Hostům z Janova ale pomohlo štěstí a mladý obránce Constantin Nica. Rumunský stoper si totiž vstřelil vlastní gól.

Tým trenéra Siniši Mihajloviće nepřestává udivovat Serii A. Až do dnešního dne to ale bylo myšleno v pozitivním smyslu, zatímco po dvanáctém kole se Sampdoria rozhodně nemůže cítit dobře. Ambiciózní a vychvalovaný tým dnes nedokázal porazit Cesenu a navíc ani neskóroval. Jedinou branku si vstřelili domácí hráči sami.

První desetiminutovka nenabídla žádnou větší šanci a boj o míč se odehrával spíše v okolí středového kruhu. Až po deseti minutách se k míči dostal Defrel a po krátkém sprintu vystřelil na branku. Jenže jeho pokus nebyl přesný a brankář Sergio Romero nemusel zasahovat. Hosté o sobě dali vědět krátce po uplynutí pětadvacáté minuty, když se mladý univerzál Vasco Regini dostal ke střele, kterou však namířil těsně nad.

O minutu později se tlak Dorie začal stupňovat. Skvělý centr do vápna domácích a Soriano se dostal k hlavičce. Jenže zakončení mladého hráče ze záložní formace mířilo mimo. Pět minut před koncem první půle se Roberto Soriano dostal k míči na hranici vápna, otočil se a vystřelil. Jeho rána ale mířila těsně vedle. Poslední velkou příležitost hostí nevyužil Eder. Zkušený útočník se postavil k zahrávání volného přímého kopu po faulu Capelliho, ale namířil jej těsně mimo tři tyče.

Nástup do poločasu druhého se vyvedl lépe hostům. Po další šanci Edera se ke slovu dostal také zkušený záložník Angelo Palombo, jehož pokus brankáře Lealiho hodně vylekal. Tlak Dorie sílil a projevil se také na statistice střel. Eder se dostal k míči a vypálil z voleje. Jeho střela šla jen těsně vedle pravé tyčky. Do další velké šance si naběhl útočník Stefano Okaka Chuka, ale jeho náběh byl zpacifikován.

První vstřelená branka byla k vidění až po hodině hry, když po centru z volného přímého kopu dokázal ještě hlavičku jednoho z hráčů Caseny Sergio Romero chytit, ale dorážce už nezabránil. Stefano Lucchini měl práci hodně usnadněnou, protože nikdo z obránců soupeře nebyl poblíž - 1:0.

Brankáře Lealiho posléze málem překonal ostrou ranou Lorenzo De Silvestri. Sampdoria dnes nepředvedla adekvátní reakci a ke gólu jí musel pomoci rumunský obránce domácích. Po přízemním centru ze strany si totiž ve snaze o odkop vstřelil vlastní branku mladík Constantin Nica! Deset minut před koncem utkání se Cascione dostal k zahrávání volný přímý kop a nastřelil břevno. V závěru zápasu se ještě skvělou individuální akcí prezentoval Stefano Okaka, ale čerstvý italský reprezentant se nakonec radovat nemohl, neb přestřelil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4. s 19. týmem tabulky a sotva upachtí remízu, výsledky na hlavu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele