23. kolo
15.02.2015 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AC Cesena - Juventus FC 2:2

Cesena získala cenný skalp v zápase, ve kterém zřejmě bodový zisk nečekala. Na Stadio Dino Manuzzi totiž zavítala Stará dáma. Ta chtěla využít odpoledního zaváhání římského AS a zvýšit sedmibodový náskok na čele. Nakonec se ale musela smířit jen s bodem.

Juventus bez Carlose Téveze dnes večer nevyhrál. Bianconeri špatně začali celé utkání a po brance Milana Đuriće ze sedmnácté minuty prohrávali. Naštěstí pro favorita se probudil Álvaro Morata, který srovnal na 1:1. Turínský gigant byl aktivnějším týmem a ještě do poločasu stihl vstřelit druhou branku Claudio Marchisio. Nakonec se ale body přeci jen dělily, protože Franco Brienza dvacet minut před koncem srovnal.

Domácí Cesena se nehodlala schovávat a vyrukovala na Juventus s poměrně ofenzivní náladou. Giorgi už ve druhé minutě odcentroval do pokutového území, kde se ocitl Milan Đurić. Ten ale zakončoval hodně nepřesně. Podle sudího Carmineho Russa se však jednalo o teč. V osmé minutě se předvedl ofenzivně laděný Gregoire Defrel, který se rozhodl zakončit a nemyslel to vůbec špatně. Tvrdá rána směřovala k tyči a jen rychlé reflexy brankářské legendy Gianluigiho Buffona pomohly Juventusu v zachování čistého konta. Stejný duel se opakoval také o tři minuty později, když se Defrel ocitl ve vápně téměř sám. Buffon ale jeho přízemní ránu vyrazil!

Obranná linie Juventusu hned zkraje zápasu vyrobila několik chyb, ale poprvé jich Cesena využila až v 17. minutě. Pas do prostoru penaltového puntíku dostal Milan Đurić, kterého včas nedostoupili obránci Staré dámy a Đurić z první propálil brankáře Buffona - 1:0 pro outsidera utkání.

Juventus začal lépe hrát až po pětadvaceti minutách hry. Francouzský talent Paul Pogba si o chvíli později vzal míč pod patronát a skvělým pasem našel útočníka Álvara Moratu. Mladý španělský útočník byl včas na správném místě, nastavil hlavu a poslal míč za záda brankáře Lealiho! To ale nebylo vše. Cesena byla jako opařená a chvíli se svého soupeře snad i bála. Juventus toho využil k dalšímu zásahu. Míč v pokutovém území poskakoval mezi několika hráči a ani jeden se neměl k jeho odklizení. Toho využil Claudio Marchisio, který vtrhl do vápna a propálil vše před sebou - 1:2.

První půli uzavřel střelec druhé branky hostí, ale Marchisio nyní pálil nepřesně. Nástup do druhé půle se povedl lépe Ceseně. Ta si vypracovala zajímavou akci díky Defrelovi, který se dostal před obránce a vypálil. Mířil ale těsně vedle tyče. Následná spolupráce na opačné straně hřiště mezi nahrávajícím Moratou a jeho španělským kolegou Fernandem Llorentem k úspěchu nevedla, protože někdejší hráč Athleticu mířil vedle. Po hodině hry se střídající Nica dostal k centru na volnějšího Franca Brienzu, který ale v dobré pozici přestřelil!

To se ale zkušený veterán jen zastřeloval. O pouhých šest minut se mu povedlo zakončení mnohem lépe. Centr do vápna mířil na Milana Đuriće, který vyhrál hlavičkový souboj a vracel míč do druhé vlny. Tam byl připravený Franco Brienza, který bez přípravy prostřelil brankáře Buffona střelou k tyči - 2:2.

Místo Paula Pogby zamířil na hřiště Roberto Pereyra, aby zvýšil útočné snahy. Trenér Massimiliano Allegri nechtěl remizovat a rozhodně ne s Cesenou. Tým, který brouzdal před zápasem sestupové pozice bez naděje na bezprostřední únik z nich, dnes večer bojoval. Skvělou práci v dresu domácích odváděl Milan Đurić, který byl aktivní a znamenal neustále nebezpečí pro Buffona. Jeho rána ze strany ale mířila vedle. Mohlo ho to hodně mrzet, protože jen devět minut před koncem nastala dramatická chvíle. Stefano Lucchini zahrál rukou ve vápně, trenér Di Carlo protestoval tak silně, že musel být vykázán. A k penaltě se postavil Arturo Vidal. Nabízenou šancí ale pohrdl a bránu vůbec netrefil!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Airus

no, to mi ho vyndej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele