6. kolo
29.09.2013 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Sassuolo pokračuje v boji, Lazio má jen bod

Laziu se sice výlet na stadion Cittá del Tricolore z větší části zápasu dařil, když v rychlém sledu skórovali Dias s Candrevou, ale Sassuolo prokázalo zlepšující se formu a v závěru zápasu rozhodlo o remíze.

Nováček ze Sassuola se po výtečném výkonu v minulém kole proti Neapoli nezalekl ani dalšího velkého protivníka. Římské Lazio se dostávalo do hry postupně, zatímco domácí hráči vyrukovali s ofenzivní taktikou již od úvodních minut. Především mladý útočník Domenico Berardi se několikrát dostával do slibné příležitosti, obrana si ale s jeho pokusy poradila. Ještě v rámci první desetiminutovky se ke střele odhodlal Ederson, bývalý záložník francouzského Lyonu ale nemířil přesně a Pegolo si větší starosti dělat nemusel.

Biancocelesti se chtěli zhostit úlohy favorita utkání vstřelením první branky, k čemuž měl rozhodně velice blízko Antonio Candreva. Italský reprezentant využil chytré nahrávky spoluhráče Hernanese a z hranice velkého vápna vystřelil, třebaže jen těsně vedle Pegolovy tyče.

Domácí tým nastoupil s útočnými hroty Berardim a Zazou, které v záložní formaci vydatně podporoval mimo jiné Jasmin Kurtić. Právě tento trojlístek nejvíce zadáky Lazia zlobil. Po centru Missiroliho se dostal k hlavičce Simone Zaza a trefil břevno! Šance talentovaného útočníka však nebyla jedinou - o minutu později se ke střele probil Kurtić, jehož rána netrefila odkrytou bránu!

Poločasové vedení chtěl hostům z Říma zajistit Hernanes, jeho rána ale skončila v náručí brankáře Gianluky Pegola. Se stejným výsledkem se potázal zakončující veterán Floccari, který mířil těsně mimo. Lazio udržovalo soupeře pod tlakem i s koncem prvního poločasu, když se do zakončení přimotal obránce Ciani. Stejně jako proti AS Řím, také tentokrát však jeho hlavička gól neznamenala.

Hned po nástupu ze šaten se hosté snažili zlomit případný odpor domácích hráčů, což se jim záhy podařilo - rohový kop Antonia Candrevy si v pokutovém území našel obránce André Dias a skvěl mířenou hlavičkou poslal Biancocelesti do vedení!

Sassuolo se možná chtělo pokusit o rychlou odpověď, případné námitky proti vedení Římanů ukončil Antonio Candreva, jehož střela se otřela o tyč a zapadla za záda marně se natahujícího Pegola - 2:0.

To však stále nebylo vše - po akci Reta Zieglera dostali domácí příležitost zahrávat rohový kop, na který si naběhl ofenzivní univezál Ezequiel Schelotto a přesnou hlavičkou nedal Marchettimu šanci zasáhnout!

Svěřenci trenéra Di Francesca se pokoušeli stupňovat svůj tlak, což se jim zadařilo především díky aktivnímu útočníkovi Berardimu. Ten si šikovně pokryl míč před dotírajícím obráncem Cianim. Fanoušci pochopitelně očekávali pokutový kop, nakonec se však nedočkali - sudí Luca Banti přečin proti pravidlům neviděl. A díky zákroku vracejícího se Cianiho domácí fanoušci dvacet minut před koncem neviděli míč v síti Federica Marchettiho. Simone Zaza ale hrozil stále častěji - střelu slibného talentu zneškodnil Marchetti jen s vypětím všech sil.

Ani ty však zkušenému brankáři nestačily k zastavení standardní situace Sassuola. Střídající útočník Antonio Floro Flores se postavil k zahrávání přímého volného kopu z dvaceti metrů a jeho přesná střela stanovila remízový výsledek! Floro Flores mohl sám otočit vývoj zápasu, ale jeho úprk byl zastaven duem Cavanda - Marchetti. Neroverdi vybojovali pouze rohový kop... Z něj už neudeřili, přesto se za svůj výkon nemusí stydět.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

mafia robí divy

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x15bw6p_sassuolo-vs-lazio-2-2-goals-highlights_sport?start=2

aaaa....Sassuolo se začíná dostávat do varu....stejně si ale myslím, že víc jak tři výhry si v letošní sezoně nepřipíšou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele