2. kolo
01.09.2013 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Souboj nováčků zvládlo lépe Livorno

US Sassuolo nebude na utkání se přímým konkurentem v boji o záchranu vzpomínat v nejlepším. Livorno mu na jeho vlastním hřišti nadělilo příděl čtyř branek. Ani čestný zásah v podobě gólu Simoneho Zazy neznamenal zlepšený výkon. V dobrém světle se naopak ukázala nová posila Livorna.

Tou je Innocent Emeghara, který v loňské sezoně překvapil nejednoho znalce Serie A. Jeho zimní přestup proběhl neočekávaně, přesto o sobě dal švýcarský útočník v jarní části dost hlasitě vědět. Jeho umu si v letním přestupovém období všimlo hned několik klubů, na hostování ze Sieny jej nakonec získalo Livorno. A zdá se, že si funkcionáři nyní mohou mnout ruce - dvojice Paulinho - Emeghara dnes střílela třikrát!

Úvodní minuty se jednoznačně nesly ve znamení nervozity, která svírala především kopačky domácího týmu. Jako první se osmělil Leandro Greco, jehož ránu Rosati s námahou vyrazil na rohový kop. Až po dvaceti minutách do hry výrazněji promluvili také domácí, střela Karima Laribiho z hranice pokutového území ale neměla gólové parametry. Až před konce první půle se stala věc, kterou hráči nemají rádi ze všeho nejvíc - morálku Sassuola srazil gól do šatny. Bývalý Říman Leandro Greco se postavil k míči a z volného přímého kopu jej poslal přesně za Rosatiho záda!

Deset minut po změně stran se do zakončení dostal Simone Zaza, velká to naděje italské kopané. Jeho rána ale mířila vedle. Ještě jednou se Zaza zastřeloval, napotřetí mu to už ale vyšlo. Po hodině hry se dostal k míči a hlavičkou jej uklidil za záda bezmocného Francesca Bardiho - 1:1.

V tom okamžiku dostalo utkání nový náboj a Livorno muselo vytáhnout do zbraně. Odpověď mu ale překvapivě netrvala dlouho - o pouhé tři minuty později se k míči dostal právě Innocent Emeghara, jenž volil z ostrého úhlu přímou střelu a se štěstím překonal brankáře Rosatiho!

O pět minut později se Livorno mohlo radovat znovu, protože se trefil také jeho druhý útočný hrot. Střelou do protipohybu obránců i brankáře se prosadil Brazilec Paulinho, který navýšil vedení svého celku na rozdíl dvou branek. Stále to však nebylo vše, Emeghara si pro diváky na uvítanou přichystal ještě jedno gólové překvapení. Rosati v zoufalé snaze o odklizení míče fauloval pronikajícího Luciho, obdržel od sudího Mazzoleniho žluté napomenutí a Emeghara dostal příležitost zahrávat pokutový kop. Ten se štěstím zužitkoval a uzavřel skóre dalšího bohatého zápasu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
hradec

US Sassuolo 1:0 AS Livorno

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele