20. kolo
19.01.2014 12:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Oslabené Lazio otočilo nepříznivý vývoj!

Medikamenty trenéra Rejy zabírají až obdivuhodně rychle. Také dnes se totiž římský celek dokázal vzchopit a ukázal, že ještě hodlá promluvit do boje o evropské poháry. Na půdě Zeber sice Lazio prohrávalo a muselo dohrávat v početním oslabení, ale nakonec se raduje ze tří bodů.

Krátce řečeno, oba týmy nám nachystaly velkolepou podívanou. Žádná polední siesta či rozvláčné tempo - dočkali jsme se vyloučení, mnoha ostrých zákroků a také velkého obratu v posledních minutách hry. Už po pěti minutách se do první větší šance dral Pereyra a jeho centr si málem do vlastní brány srazil Cavanda, ale brankář Berisha si počínal jako hotový umělec a skvělým zákrokem zachránil Lazio od překvapivého inkasování. Tedy, jen na chvíli, protože ani Berisha nemohl tváří v tvář střelci Di Natalemu plně stačit. Pronikající Heurtaux byl v pokutovém území faulován Cavandou a sudí Rocchi ukázal na značku pokutového kopu. Toto gesto je v kombinaci se jménem Di Natale pro brankáře velmi nepříjemné, což zkušený útočník potvrdil také dnes - 1:0 pro Zebry.

Mladík Etrit Berisha se málem po půlhodině hry dopustil po "malé domů" velké chyby, ale naštěstí pro Lazio posoudil sudí Rocchi zákrok na něj jako faul. Do míče se na opačné straně opřel také Dias, ale brankář Željko Brkić si s jeho projektilem dokázal poradit a střelu chytil. Tlak Lazia se pokoušel ve vyrovnávací branku přetavit také hvězdný záložník Antonio Candreva, který jako jeden z mála hráčů laziale prokazuje dlouhodobě skvělé výkony. V prvním poločase ale mířil jen vedle tyče. Problémová desetiminutovka pro hosty započala akcí Badua, který sice pronikl až do pokutového území, ale míč si zbytečně předkopl a o šanci přišel. Krátce před ukončením první půle se nepodařená standardní situace mohla Laziu zle vymstít, když se v protiútoku hnal na bránu Etrita Berishy Maicosuel, ale ani on nepojistil vedení svého týmu.

O mnoho šťastnější mohl být trenér Guidolin o pár chvil později, když se po dvou žlutých kartách nechal vyloučit mladík Onazi a v rozhodující chvíli oslabil svůj tým. Bylo nasnadě předvídat, že Lazio se zatáhne do defenzívy a bude spoléhat na zázrak. Ten vešel na hřiště přesně v čase, kdy diváci počítali hodinu odehraného času. Brazilský mág Hernanes se sice pod trenérem Petkovićem spíše trápil a ještě nedávno by asi uvítal odchod do jiného klubu, ale dnešní poledne patřilo jen jemu. Pouhé tři minuty po jeho střídání totiž Domizzi fauloval v pokutovém území Kloseho a nařízenou penaltu proměnil Antonio Candreva!

O další tři minuty později se k ráně dostal samotný brazilský kouzelník, ale jeho prudká rána těsně minula tyč. A tak se ke slovu dostalo opět trochu laxně hrající Udinese. Dušan Basta ve středu hřiště nalezl spoluhráče Badua, který si míč zpracoval na prsa a poté jej vypálil směrem k Berishovi. Ani ten pravděpodobně nečekal tak famózní ránu a pouze se ohlédl. Skvělý gól a velice efektivně pojatá střela, na kterou budou diváci na stadionu Friuli ještě dlouho vzpomínat!

Nebude to ale to jediné, co je v dnešním utkání hodno zapamatování. Další momenty totiž patřily překvapivě aktivnímu Laziu. Jako by si svěřenci trenéra Rejy nepřipouštěli, že hrají v oslabení jednoho muže v poli, vrhali se do dalších a dalších kombinací. Edersonův centr jen těsně nevyužil Klose, dvě po sobě jdoucí rány Hernanese musel Brkić na několikrát zkrotit. Ani ten však nebude na dnešní utkání vzpomínat jako hrdina, protože deset minut před koncem se dopustil chyby a centrovaný míč vyrazil jen do spoluhráče Lazzariho - 2:2.

Udinese se snažilo dostat míč co nejdále od své brány a dohrát utkání alespoň s bodem na kontě, ale ani to mu nebylo přáno. Výstavní dělovkou se totiž o pár minut později prezentoval právě Hernanes, který se tak stal hvězdou utkání. Právě o něm trenér Reja mohl prohlásit: "To je přesně ten Hernanes, kterého jsem znával."

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

Škoda,že poslední sezona Di Nataleho nedopadne dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodil by se Onazi do Arsenalu? Já říkám, že jo a snad si ho Arséne vybere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele