28. kolo
17.03.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Higuaín spasil Neapol

Turínské FC dlouho odolávalo tlaku svého soupeře, ale nakonec padlo. O tři body jej připravila branka Gonzala Higuaína ze samotného konce zápasu. Díky výhře se na čele Serie A dramatizuje situace, Partenopei se bodově dotahují na druhé AS Řím.

Granata ale může žehrat na neproměnění svých šancí, protože minimálně ve druhé půli rozhodně byla Neapoli více než důstojným soupeřem. Rozhodla ale maličkost a tři body berou hosté. Přispěl k nim i Marek Hamšík, který dlouhodobě hledá ztracenou formu. Dnes si připsal první akci, ale jeho centr skončil jen na hlavě dobře zasahujícího Kamila Glika. Zajímavý průnikem se na druhé straně pokoušel prosadit Řek Tachtsidis, ale jeho zakončení nebylo z povedených.

Tým trenéra Ventury se pokoušel o aktivní přístup k protivníkovi a demonstroval to například střelou Omara El Kaddouriho. Ještě nebezpečnější však bylo zakončení Bova, který z velké dálky napřáhl ke střele a orazítkoval břevno! Brankář Pepe Reina pravděpodobně ještě teď slyší zvonění brankové konstrukce, protože Bovova rána se opravdu povedla. Turínu nechybělo mnoho, přesto se do konce poločasu již skóre neměnilo.

Sotva se diváci usadili k tomu, aby zhlédli druhou půli, už je ze sedaček opět zvedal Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec dlouhodobě potvrzuje svou chuť do hry a rychle se stal očekávanou "záplatou" na místo uvolněné Edinsonem Cavanim. Střílí mu to v Evropské lize, střílelo mu to Lize mistrů a ani italská první liga není výjimkou. Mladý útočník se do zajímavé šance dostal pět minut po přestávce, když se prodral do vápna a čekal na míč, ale z voleje napálil jen před sebou stojícího obránce.

Přehršel akcí spustila Granata hned vzápětí, protože si byla vědoma možného zaváhání soupeře. Dvě skvělé šance si připravili postupně zakončující Meggiorini, který namířil míč do levé tyče. A po něm se do šance dostal ještě Jasmin Kurtić, jehož kopačka vyslala na Reinu neméně zajímavý pokus. Po centru Ghoulama se sice na druhé straně dostal k míči Raul Albiol, ale někdejší hráč Realu Madrid nezakončil právě razantně.

Dvacet minut před koncem mohli jít domácí do vedení, když se své ambice na světový šampionát pokusil potvrdit Ciro Immobile, ale tímhle by Prandellimu radost neudělal. Zcela osamocen zůstal nehlídán v pokutovém území Partenopei, ale svou šanci nevyužil a branku přestřelil! Po většinu utkání byl Belgičan Dries Mertens téměř neviditelný, ale patnáct minut před koncem málem rozhodl. Padelli ale jeho ránu na poslední chvíli vyrazil do bezpečí.

Přesto ani jeho zákroky nepomohly Turínu k bodům. Pár minut před koncem si totiž do pokutového území naběhl právě Higuaín a opět potvrdil své až zabijácké instinkty. Využil nedůrazu soupeře, který podklouzl a poslal míč pod padajícího Padelliho! Neapol si v poslední chvíli zajistila vedení, tři body a tlak na AS Řím.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaj....tak tenhle zápas mi dnešek docela podělal...ještě k tomu v 90. minutě, no hold nemám rád real a jejich bývalí hráči se mi docela mstí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele