15. kolo
07.12.2013 20:45 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Thriller pod Vesuvem skončil šesti góly

Partenopei sehráli s Udinese více než atraktivní utkání, na stánku San Paolo totiž bylo k vidění šest branek! Oba týmy si pro soupeře připravily tři, takže body se nakonec dělí. Co je pro Udinese úspěch, to je pro Benitezův tým zklamáním.

Neapol čeká vprostřed týdne klíčový souboj o přežití v Lize mistrů, což se projevilo i na rotaci hráčů. Do základní jedenáctky se podívali například brankář Rafael nebo obránce Anthony Réveillére. Mimo hru naopak museli zůstat zranění Marek Hamšík, Juan Zuniga či Giandomenico Mesto. Ještě horší situace nastala v kádru hostí - Zebry se ocitly bez kapitána Antonia Di Nataleho a mladíka Luise Muriela, takže snový start dostal na starosti uruguayský talent Nico López.

Takto okleštěná ofenzivní síla na obou stranách se ale kupodivu vůbec neprojevila. Naopak, včera jsme zažili jeden z nejatraktivnějších duelů. Pojďme si jej tedy shrnout. Pro brankáře Rafaela vůbec nic jednoduchého, což se projevilo na jeho prvním zákroku. Talentovaný brazilský reprezentant se totiž málem dopustil velké chyby, když mu míč propadl a pomalu mířil za brankovou čáru. Naštěstí pro domácí barvy Rafael Cabral svou chybu napravil a míč zastavil. Ještě lépe si vedl o pár minut později, když lapil střelu Bruna Fernandese. Zebry nepřijely jen bránit bezbrankový stav, což se projevilo také na další akci. Lazzari se ocitl ve vynikající šanci, ale na zadní tyči minul!

Rychlé kombinace i odvážné zákroky na hranici pravidel, to vše přispívalo ke svižnému tempu utkání. Krátce před odehranou půlhodinou se do šance probíjel mladík Pereyra. Ten převedl slušný slalom mezi obránci, který navíc umně zakončil střelou k tyči. Brankář Rafael se ale opět vyznamenal a rychlým reflexem zabránil inkasované brance. Naopak to byli domácí, kdo se mohl radovat jako první. Deset minut před koncem první půle se k míči dostal Federico Fernandez, jehož nahrávka směřovala k volnějšímu Goranu Pandevovi. Makedonský útočník už si rady věděl a propálil brankáře Brkiće - 1:0.

Pandev ostatně odehrál velmi solidní první poločas a dobře zaujal Hamšíkovo místo v sestavě. Jakoukoli snahu o rychlou odpověď totiž Neapol uťala dvě minuty poté. Rychlou akci Gonzala Higuaina totiž přetavil v další branku právě Makedonec, který z otočky prostřelil Brkiće.

Udinese se sice v první půli netrefilo, ale přesto brankář Rafael čisté konto neuhájil. Překonal jej totiž vlastní hráč, protože po rohovém kopu se k hlavičce dostal Thomas Heurtaux, jehož zakončení si do vlastní brány srazil Federico Fernández.

Druhá půle se z počátku nesla ve výrazně ospalejším tempu, takže první vážnější akce jsme se dočkali až po deseti minutách. Blerim Džemaili má pozici ve středu pole pod kontrolou a občas se dopustí nějaké té povedené rány. Podobnou předvedl také nyní, ale brankář Brkić nakonec zasahovat nemusel. Projektil zkušeného záložníka proletěl kousek vedle tyče. Situace z první půle se zrcadlově opakovala - branku vstřelil tým, který nebyl tím aktivnějším. Bruno Fernandes udělal s míčem u kopačky pár kroků a vyslal takový polo-lob, polo-střelu, která překvapivě zapadla pod břevno. Je pravda, že Rafael mohl předvést více iniciativy...

Přesto se Neapol opět mohla radovat, její odpověď nezabrala ani minutu. Dnes se Gonzalo Higuain proměnil ze střelce na nahrávače, protože opět unikl po straně a tentokrát jeho vyražený projektil doklepl do sítě Blerim Džemaili. Tomu se říká být ve správný čas na správném místě.

Udinese se ale odmítalo vzdát, což dokumentoval Bruno Fernandes. Podobně vypadající rána však pouze vyprášila rukavice brankáře Rafaela. Zklamání trenéra Francesca Guidolina však netrvalo dlouho, protože na rohový kop si počkal Dušan Basta, míč sklepl a po zpětné přihrávce Domizziho jej se štěstím dopravil do sítě - drama pokračovalo, padl již šestý gól.

Ani po něm ale tempo neustalo, naopak se oba celky pokoušely strhnout vedení na svou stranu. Gabriel Silva byl asi nejblíž další brance, díky které by Zebry mohly otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Silva si naběhl za obranu, kam dostal přesný pas. Brankáře Rafaela ale nepřekonal. I díky jeho zákroku tak berou Partenopei bod, i když před zápasem byli jasným favoritem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

bez di nataleho a muriela, podla mna neapol bez problemov

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Pharrell

no s takovou snad skončí předčasně v LM

Reagovat
REPLIKATOR

Benítez

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza je pro nás přijatelná.

Reagovat
vanGomm

Thriller pod Vesuvem.Nebylo by lepší napsat třeba-napínavé utkání pod Vesuvem?Jsme snad v České rep.,nebo snad né?

Reagovat
smazaný uživatel

No právě.

Reagovat
smazaný uživatel

No jsme sice v české republice, ale myslím, že kromě holek nemáme snad nic na co bejt pyšný a thriller? To už se normálně používá běžně v mluvě všude v ČR..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele