18. kolo
06.01.2014 12:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol zaslouženě vyhrála

Dobře začala na nový rok Neapol, která před vlastním publikem porazila Sampdorii 2:0. Vítězství je o to cennější, že už včera prohrál druhý AS Řím, navíc Sampdoria byla pod vedením Siniši Mihajloviče dosud neporažena. Hrdinou zápasu se stal dvoubrankový Dries Mertens. Nutno podotknout, že Janovští dvakrát nastřelili brankovou konstrukci.

Neapol ale celý zápas Sampdorii přehrávala a vítězství je z tohoto pohledu naprosto zasloužené. Naples se do toho opřeli hned v úvodu, kdy si dobré šance vypracovali Mertens a Higuaín. V prvním případě se Mertens perfektně zbavil obránce, ale svůj pokus namířil jen do rukavic brankáře Da Costy. Rovněž Higuaín si vedl stejně. Ve 21. minutě zahrozila i další posila z Realu Madrid. José Callejón se dostal individuální akcí k zakončení, ovšem přestřelil branku.

Udeřit mohlo i na druhé straně. Krstičič už obešel i brankáře, ale míč si příliš předkopl, čímž celou akci zhatil. Eder zase z hranice penalty trestuhodně přestřelil! Každopádně se hrál dobrý fotbal a diváci na San Paolo se nemohli v žádném případě nudit. Ještě před odchodem do šaten znovu přestřelil branku Callejón.

Chvíle Neapole přišla až po změně stran. Callejón znovu mířil vedle, ale vzápětí na to už se z branky radoval Dries Mertens. Střílená Higuaínova přihrávka skončila na kopačce Mertense, který překonal Da Costu - 1:0 pro Neapol. Sampdoria mohla rázem odpovědět, jenomže Gabbiadiniho rána orazítkovala břevno neapolské brány.

A tak platilo staré otřepané nedáš, dostaneš. Mertens z přímého kopu předvedl svojí kopací techniku a Da Costa inkasoval podruhé - 2:0 pro Neapol. Azzurri získali potřebný klid a na branku Sampdorie se nadále valil jeden útok za druhým. Insigne v tutovce přestřelil branku a Inler hlavičkoval mimo. Mihajlovičovi svěřenci měli v tomto utkání spoustu smůly, střídající Nicola Pozzi napálil tyč a bylo to podruhé, co Neapol zachránila branková konstrukce. Benítezova družina dovedla zápas do vítězného konce a pojistila si třetí místo. Navíc stáhla manko na AS Řím na rozdíl dvou bodů.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Sampdoria má v poslední době dobré výsledky,ale v Neapoli by mohla o gól prohrát.Tip tedy HX.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím v tomto kole zápas ,kde by mohli buci udělat chybu. Vidi ho snad někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec se 1 chybička vloudila .Skvělá práce páni bookmakeři.

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

:) vyzera to na vela kariet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele