31. kolo
30.03.2014 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus padl, pokořila ho Neapol

Juventus po dvaadvaceti neprohraných zápasech padl. Postarala se o to Benítezova družina, která tak opět vyvíjí tlak na druhé AS Řím, navíc si díky zaváhání Fiorentiny pojišťuje třetí místo. Neapol sehrála velmi dobré utkání, Starou dámu přehrála a zcela zaslouženě zvítězila.

Partenopei věděli, že Fiorentina v odpoledním utkání pouze remizovala, a tak mohli jít do zápasu s čistou hlavou, přeci jenom by jim případná porážka tolik problémů nezpůsobila. Navíc dokud je to možné, chtějí vyvíjet tlak na druhé AS Řím, i když celková ztráta činí devět bodů. Juventus je ale ve velkém laufu a v pohodě si kráčí pro třetí Scudetto v řadě. Neapolští ale mají na Starou dámu spadeno a toto utkání chtěli za každou cenu vyhrát.

Podle toho také vypadal začátek utkání. Buffon byl v jednom ohni. V sedmé minutě musel likvidovat tutovku Callejóna a chvíli na to sudí Orsato neuznal branku Marku Hamšíkovi pro ofsajdové postavení. V desáté minutě předvedli Partenopei krásnou akci, na jejímž konci byl opět Marek Hamšík. Po spolupráci s Callejónem dobře vypálil, ale narazil na problém jménem Gigi Buffon. Italský veterán znovu prokázal své obrovské kvality. Neapol dál stupňovala tlak, ale tentokrát defenzíva Staré dámy nepovolovala koncovku. Až ve 29. minutě se ve vápně Juve rozpoutala další bouře. Higuaín dostal do blízkosti Buffona těžkou přihrávku, k odraženému míči ihned přispěchal Jorginho a Buffon znovu zasáhl. Hosté ale nemohli tento nápor vydržet věčně. Ve 37. minutě předvedl s balónem dobré manévry Insigne a Callejón konečně prostřelil Buffona. Juventus si dlouho koledoval a nakonec po zásluze prohrával 1:0.

Conteho svěřenci měli rozhodně o přestávce nad čím přemýšlet. Dlouho se nestalo, aby je některý tým takto přehrával. Jenomže ve druhém dějství se jejich hra moc nezměnila. Nadále to byla Neapol, kdo diktoval tempo utkání. Po hodině hry vyprodukoval zajímavou střelu Ghoulam a už to vypadalo na jistý gól. Pokud ale máte v brance Buffona, můžete se stoprocentně spolehnout. Fenomenální Gigi předvedl další skvostný zákrok a byl to on, kdo držel lídra Serie A ve hře o body. Antonio Conte dělal co mohl, aby oživil hru svého týmu a tak poslal na plac Mirka Vučiniče. Ten vzápětí pořádně vystrašil domácí Tifosi, když jeho střela jen tak tak nezapadla k tyči. Juventus ale přeci jenom ožil a začal být více nebezpečný.

Naděje na body ale vzala za své po příchodu Gorana Pandeva na hřiště, respektive v 81. minutě a brance Driese Mertense. Makedonský fotbalista vykouzlil vysoký pas a Mertens přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Pro Juventus to bylo definitivní KO. Sudí Orsato sice ještě nastavil celých šest minut, ale obrana Azzurri působila jistým dojmem. Neapol vyhrála 2:0, uštědřila Juventusu teprve druhou porážku v sezoně, ale co je hlavní - upevňuje si třetí pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1 pro NEAPOL

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
scr

doufam, ze prohrajou oba dva :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele