11. kolo
02.11.2013 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Partenopei těsně poráží Catanii a jsou druzí

Skvělý první poločas rozhodl o třech bodech pro Neapol, která před domácími diváky rozhodla o třech bodech. Góly Josého Callejóna pomohly Benitezovým svěřencům v pronásledování Říma, i když čisté konto neudrželi. Brankáře Reinu překonal Lucas Castro.

Náskok Vlků z Říma klesl na pouhé dva body, neboť celky Juventusu a Neapole v obou svých zápasech zvítězily. Na tříbodový přísun Staré dámy reagoval tým pod Vesuvem obdobně a také on zvítězil rozdílem jediné branky. Jako rozhodující se nakonec ukázal být gól slovenské hvězdy Marka Hamšíka.

Už po sedmi minutách ale musel trenér Benitez zoufat, protože se mu velmi brzy zranil obránce Giandomenico Mesto a musel být vystřídán. Jeho místo zaujal nepříliš vyzkoušený stoper Bruno Uvini a Catania chtěla této náhlé změny využít ve svůj prospěch. Nejlepší obranou je ale útok, což v Neapoli moc dobře vědí. Partenopei mohou spoléhat na širokou španělskou kolonii, na jejímž hrotu vládne Gonzalo Higuain. V Realu Madrid nechtěný střelec zatím výborně plní mezeru vzniklou Cavaniho odchodem, což dokázal i dnes.

Jeho hlavička po centru ze strany sice vedení nepřinesla, ale pomohla vytvořit tlak, na jehož konci se již domácí fanoušci radovat mohli. Skvělou ranou se totiž předvedl další z dlouhé řady španělských posil, někdejší hráč Realu Madrid. José Maria Callejón se v hlavním městě Španělska stal nadbytečným, ale v Neapoli si jeho služeb nemohou vynachválit. Podceňovaný křídelník parádní trefou poslal míč do šibenice Andújarovy brány a vstřelil svůj již sedmý gól v novém působišti!

O tři minuty později se málem radoval také Gonzalo Higuain, ale Andújar se překonat nenechal. Alespoň ne svým krajanem - v dresu soupeře ho totiž překonal Slovák Hamšík. Populární Marekiaro se zapojil do rychlé kombinace, počkal na nahrávku od Insigneho a střelou zpoza vápna překonal marně zasahujícího Andújara - 2:0.

Dvoubrankové vedení možná dalo domácím pocit jistoty, o ten je ale vzápětí připravil Lucas Castro. Další Jihoameričan v sestavách dnešních soupeřů využil práce Maxiho Lopeze a centrovaný míč od Sergia Almirona poslal nechytatelnou ranou za Reinova záda!

Tempo zápasu poté opadlo a probudit jej se podařilo až na úvod druhého poločasu. Na nahrávku Marka Hamšíka si naběhl Argentinec Gonzalo Higuain a jeho pokus musel Andújar reflexivně likvidovat. Drahá posila z Madridu se mohla zapsat mezi střelce také po hodině odehraného času, když tváří v tvář svému kolegovi z reprezentace sice zachoval chladnou hlavu, ale brankář hostí jej přesto vychytal. Na lehce podmáčeném terénu se pokoušel napnout síť i Marek Hamšík, v jeho druhé trefě mu ale výtečný Andújar zabránil. K dalšímu gólu nevedla ani rána Insigneho z přímého volného kopu, stejně tak se po Hamšíkově nahrávce nevedlo Higuainovi, který těsně minul tyč.

Po ráně Callejóna se ještě deset minut před koncem zápasu do vápna proháčkoval Lorenzo Insigne, mladý útočník ale ani po překonání Andújara nevstřelil třetí branku a místo střely volil nahrávku. Především díky skvělému Andújarovi nebyl brankový rozdíl výraznější, Neapol však i přes jeho snahu získává tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele