3. kolo
14.09.2013 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Partenopei splnili úkol, Atalanta padla

Neapol pod vedením trenéra Rafaela Beniteze uhájila svou pozici na čele a po ztrátě Juventusu a Interu Milán je stále první. K tomu jí dopomohly dvě branky ze závěru utkání proti Atalantě. Vítězství se však vůbec nerodilo snadno a Orobici favoritovi dlouho vzdorovali.

Neapol v prvních minutách zdobila velmi rychlá kombinace, díky níž se například Lorenzo Insigne snažil dostat ke střele. To se povedlo o chvíli později Goranu Pandevovi, který ale narazil na bránící stopery. Podobně dopadl i pokus Gonzala Higuaina po akci Driese Mertense. Především kolem vápna brankáře Consigliho z Neapole přímo zářila lehkost, s jakou si její hráči vyměňují nahrávky - obránci Atalanty na jejich kombinace často nestačili.

Orobici přesto hrozili stále častěji, jejich hru zdobily především rychlé protiútoky po straně, jež nakonec zakončoval hrotový útočník Germán Denis. S jeho střelou ve třinácté minutě si však Pepe Reina poradil. Posléze chytila Atalanta druhý dech a mnohem lépe se jí dařilo eliminovat rychlé akce Partenopei. Naopak, sama hrozila; Cigarini z volného přímého kopu trefil jen brankáře Reinu. Z následného protiútoku se do úniku dostal Goran Pandev, jehož rána mířila jen těsně vedle pravé tyče brankáře Consigliho!

Neapol opět přebírala aktivitu, jediným problémem byla finální přihrávka. V území okolo pokutového území hrála Neapol prim, ale svěřencům trenéra Beniteze vždy chyběl poslední dotyk s míčem. Partenopei jako by bez služeb Marka Hamšíka a Josého Callejona nevěděli, jak otevřít pevnou bránu soupeře. Bezbrankový stav tedy trval až do konce prvního poločasu.

Neapol ale chtěla vyhrát stůj co stůj a její nápor v začátcích druhého poločasu Atalanta jen těžko stíhala. Zvláště nebezpečný se jevil pokus Gonzala Higuaina, který však nakonec zamířil těsně vedle Consigliho brány. Pro zvýšení aktivity svého celku se Rafael Benitez rozhodl poslat na hřiště slovenskou hvězdu Marka Hamšíka a Josého Callejona a výsledek se brzy dostavil.

Právě tento krok se ukázal jako rozhodující, neboť Marek Hamšík se ve vápně dostal k míči, posunul jej na volnějšího spoluhráče Higuaina a ten se radoval z další trefy!

Zlomová chvíle přišla patrně dvacet minut před koncem, kdy byl po faulu na pronikajícího Callejona vyloučen Luca Cigarini a rapidně snížil šance svého týmu. Akcie Orobici klesly ještě níž deset minut před koncem, kdy Gonzalo Higuain posunul míč střídajícímu Callejonovi, který z úhlu propálil bezmocného Consigliho a navýšil vedení Partenopei!

V poslední velké šanci utkání se objevil zadák Pablo Armero, jenž využil své rychlosti a prošel až do vápna. Tam se rozhodl zkusit štěstí a vypálil, nicméně Consigli již tentokrát neinkasoval. Krátce po něm se o gól ještě pokoušel Gonzalo Higuain, ale ani jeho rána z úhlu brankou neskončila. Přesto Neapol splnila úkol a dál zůstává suverénní.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 !

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14pv9e_napoli-2-0-atalanta-highlights-goalsandsoccer-com_sport

Až s příchodem Hamšíka se do hry Neapole vrátila lehkost v zakončení a kreativita, do té doby to bylo takové nějaké laxní...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele