27. kolo
09.03.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol vyhrála a dramatizuje boj o druhé místo

Měla to být reklama na fotbal, ale dnešní utkání druhého se třetím připomínalo svou aktivitou spíše nepovedený spot na dentální hygienu. Nudnou partii bez náboje i dynamiky rozhodl až centr Ghoulama, který do sítě dopravil hlavičkující Callejón.

Pod Vesuv dnes večer směřovala pozornost nejednoho fanouška italského calcia, protože se jednalo o vcelku zajímavý duel. Oba celky se uchází o druhé místo, a i když má nyní AS navrch, případná prohra právě se třetí Neapolí by mohla konečným pořadí hodně zamíchat. Důležitost souboje si uvědomovaly oba celky, takže se bylo na co těšit.

Úvodní sestavy nenastoupily v plné polní, protože za hosty nedorazili kapitán Francesco Totti se svým zástupcem Danielem De Rossim. Na domácí trávník nevyběhli před zápasem zranění Jorginho a Valon Behrami, jejichž místo zaujali Inler s Džemailim. Tato dvojice musela sledovat, jak se po třech minutách jejich defenzivnějším kolegům nepovedla ofsajdová past a toho chtěl využít Gervinho. Na lob za obranu ale nedosáhl.

Proti svým starým známým se postavil brankář Morgan De Sanctis, který musel čelit nebezpečnému centru od Mertense. Velkým problémem pro hru AS i jeho šance na tři body se stalo zranění Kevina Strootmana, který nebyl zcela fit již po návratu z reprezentačního srazu. Holandského záložníka musel dokonce odvézt vozík, protože trávník opouštěl s více než bolestivou grimasou. Jeho místo zaujal velezkušený, ne však příliš oblíbený Brazilec Rodrigo Taddei.

Krátce po této vynucené změně dostala Neapol díky Florenziho chybě možnost zahrávat rohový kop a brankář De Sanctis musel opět odvracet míč mimo pokutové území. Na opačné straně se hosté pokoušeli hrozit nejčastěji krátkými přihrávkami nebo střelbou, protože nastoupili bez vyloženého hrotového hráče. Gervinha, který se podle rozestavení tomuto postu blížil nejvíc, podporovalo duo Alessandro Florenzi - Michel Bastos. V pozměněné sestavě se Vlkům dlouho nedařilo vytvořit si tlak, čehož ambiciózní domácí tým náležitě využíval.

Římanům se příliš nedařilo hledat vysunutého hráče, takže odpovědnost na svá bedra vzal Radja Nainggolan a vypálil. Jeho volej ale perfektně Pepe Reina zlikvidoval. Domácí trochu zaskočila hlavička, kterou se prosadil Mehdi Benatia, ale jelikož se jednalo o ofsajdové postavení, veškeré vzrušení bylo zbytečné. Následně se zajímavou akcí pro Neapol prezentoval Taddei, který fauloval vlastního hráče.

Římanům chyběl zakončovatel, který by byl schopen nalákat na sebe protihráče, ale přesto to byli hosté, kdo se jako první dostali do vyložené šance. Skvělou nahrávku přes vápno vymyslel Pjanić na Gervinha, který ale tváří v tvář brankáři Reinovi ani nadvakrát neskóroval! Nevysoký Španěl Pepe Reina musel své kvality dokazovat také krátce před poločasovou přestávkou, protože Bastosova střela pod břevno vůbec nevypadala špatně. Neméně povedenou ránu si připsal Marek Hamšík a De Sanctis musel včas plachtit vzduchem.

Partenopei mohli svého soupeře trápit mnohem víc, ale vinou nepřesností se k bráně De Sanctise v úvodu druhého poločasu přiblížili jen velice opatrně. Domácím se zachtělo útočit vždy jen nárazově, žádný převratný tlak si vytvořit nedokázali. Ale když už se před De Sanctise dostali, vždy se musel zkušený brankář o čisté konto obávat. Po Callejónovi, který mířil po samostatném náběhu jen do jeho nohy, brankáře AS zblízka nepřekonal ani Dries Mertens.

Skvělé reflexy Pepeho Reiny zachránily Neapol od inkasování poté, co se Gervinho rozhodl nahrát do druhé vlny a Maiconovu ránu ještě nešťastně tečoval Džemaili. Pomalejší začátek hráči divákům začali vynahrazovat až po hodině hry. Mertens s Callejónem si efektně narazili míč a druhý jmenovaný skvěle vypálil, ale brankář De Sanctis se včas sesul k zemi a balon sebral. Řím mohl poslat do vedení Alessandro Florenzi, ale s chybějícími centimetry nic neuděláte - šajtli od Maicona mladý Ital minul.

Právě když se blížil konec utkání, stal se bezmála zázrak. AS nebránilo právě sebevědomě a toho využil José Maria Callejón, který namířil svou hlavičku přesně do rohu brány a pár minut před koncem uzmul všechny body pro domácí tým!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
scr

musej plakat 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Slejdy

1:3

Reagovat
kopajda

hrůza! neapol si nezasloužila ani bod, natož vyhrát, hrála totální ale totální hovno, taktika "kopat to celej zápas do lebedy" - zkurvená sparta, zkurvená neapol!

a nepochopil jsem, že AS hrálo nakopávaný balony s průměrem v útoku 175 cm...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele