7. kolo
06.10.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lazio nepřekonalo obranu Violy

Fiorentina se zuby nehty bránila inkasování a po devadesáti minutách se dočkala alespoň bodu. Z pohledu nezaujatého diváka je to pro Lazio škoda, neboť bylo na domácí půdě mnohem aktivnějším týmem. Montellův výběr ale spasila jeho přednost - týmová hra a dobrá organizovanost. Oba soupeři tak zůstávají na svých předchozích pozicích.

Heslo úvodních minut by se dalo shrnout slovy "postupný útok". Žádné zbytečné nákopy, pouze účelová kombinace a držení míče. Vrstvení procent ve statistikách ale nevedlo ke gólu ani pro jeden tým. Namále měl Ciani, který si po nedorozumění s brankářem málem vstřelil vlastní gól. Lazio přesto mohlo být trochu šťastnějším týmem - při absenci Miroslava Kloseho dostal šanci mladík Brayan Perea, po náběhu do vápna však ze solidní šance nastřelil jen prostor mimo tři tyče.

Perea se z neznámého hráče stal celkem vytěžovaným útočníkem a dnes si chtěl připsat branku. Pokoušel se o ni také ze standardní situace, ale Neto byl na jeho zahrávání dobře připraven. Fialky postrádaly vůdčí schopnosti a při mnoha absencích důležitých útočníků také nevyvíjely žádný tlak na rozehrávku Římanů. Ti se mohli dále soustředit na zasypávání mladého Neta projektily. Po Antoniovi Candrevovi se zastřeloval také brazilský záložník Hernanes.

Konec poločasu strávilo Lazio v poklidné kombinaci daleko od Federica Marchettiho, pro trenéra Montellu to ale nebyl příjemný pocit. Jeho Fialky nevymyslely za první půli téměř nic zajímavého... Nástup do druhého poločasu již byl mnohem záživnější. Uzdravený Pepito Rossi se po pěti minutách pokusil tvrdě vypálit, Marchetti se ale při likvidaci této šance spíše zahřál.

Mladík Perea byl často vyhledávaným objektem centrů, většinou ale mířil nad břevno Netovy brány. Dalím navrátilcem do sestavy je rychlík Cuadrado, po sprintu s Lorikem Canou se ale poroučel k zemi a jeho grimasa nevzbuzovala příliš optimismu. Naštěstí pro Violu i kvalitu zápasu Cuadrado ve hře ještě zůstal. Sergio Floccari v posledním zápase Evropské ligy na hřišti Trabzonsporu jasně ukázal, že role žolíka mu sedí; na to dnes Vladimir Petković jasně spoléhal. Zkušeného Itala nasadil již deset minut po změně stran, aby prorazil zatím fungující obrannou linii Violy.

S příchodem vytáhlého útočníka se pozornost od Perey trochu odpoutala, což mladík využil k nahrávce na Luliće. Jeho rána z úhlu ale vedení také neznamenala. Od té doby se emoce na hřišti rozšířily, po dalším zákroku na Cuadrada se atmosféra stávala napjatější. Biancocelesti se dlouhodobě mohou spoléhat na lepšícího se záložníka Antonia Candrevu. Kvalitu jeho střely mohl Neto pocítit po nařízeném přímém volném kopu. S tečovanou ránou si ale Brazilec poradil.

S přibývajícím časem se oba soupeři snažili uklidnit hru a kontrolovat míč, což se dařilo spíše Laziu. Ozývaly se také ne zcela zaplněné tribuny, které se chtěly dočkat alespoň jednoho gólu. Po zdánlivě ztraceném míči a efektní patičce Hernanese se do zakončení dostával nabíhající Sergio Floccari, ale tříčlenná obrana míč za Netova záda nepustila. Nedokonalé odkopy toskánské obrany dávaly Laziu neustálé příležitosti k náběhům a střelám z druhé vlny, ale malý prostor ve vápně Biancocelesti nevyužili.

Fiorentině docházely nápady i síly, takže se na polovině soupeře příliš často neukázala. Naopak vášnivé tifosi hnaly své miláčky vpřed. Ani pětiminutové nastavení ale Petkovićovu týmu nestačily k naplnění tříbodového zisku. Po jejich uplynutí sudí Daniele Orsato body rozdělil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

SS Lazio 1:1 ACF Fiorentina

Velký match.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Elliasson

Ach jo, s takovou to na LM nevidím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele