14. kolo
30.11.2013 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bologna zabojovala a s Parmou si body dělí

Felsinei určitě nebyli favoritem tohoto duelu, ale nakonec si s domácí Parmou dělí body. Zatímco pro Ducali je výsledek spíše zklamáním, hosté mohou oslavovat.

Dnešní utkání mělo punc slávy minimálně pro jednoho muže - tím byl slavný Antonio Cassano. Talentovaný hráč už v kariéře nastoupil za týmy jako AS Řím, Real Madrid či Inter Milán. Odpolední utkání se pro něj stalo klíčovým například proto, že v něm vstřelil svůj jubilejní stý gól mezi italskou elitou. A navíc měla jeho trefa cenu srovnání. Přesto trenér Roberto Donadoni nemůže být spokojen - Ducali si jistě přáli větší bodový přísun.

Mrzet je musí zejména úvodní část utkání, ve které se stále nemohli dostat do tempa. Po centru Morlea se k míči natahoval obránce Frederik Sorensen, ale nakonec míč minul. Brankář Curci neměl v úvodu příliš mnoho práce, protože mu zdatně vypomáhali jeho obránci. Díky jejich úsilí se Jonathan Biabiany nedostal ke střele ani natřikrát. Brankář Antonio Mirante na druhé straně příliš štěstí neměl, protože se hosté možná trochu překvapivě dostali do vedení.

Pohlednou akci, která Felsinei zavedla před pokutové území Miranteho, mohl zakončovat už útočník Rolando Bianchi, ale namísto vlastních pokusů našel nabíhajícího spoluhráče Panagiotise Koneho, který přesně umístěnou ranou k tyči stanovil průběžný výsledek ve prospěch hostí - 1:0.

Mírně opařená Parma dlouho nedokázala srovnat krok. Využít toho mohl Bianchi, ale jeho slabou ránu brankář Mirante v pohodě zneškodnil. Přesto si ve svém středu hýčká několik hráčů, kteří dokáží téměř sami rozhodovat utkání. To demonstroval již zmíněný Antonio Cassano, kterému se v posledních dnech střelecky daří. Jeho střela po dvaceti minutách hry sice ještě k brance nevedla, ale napodruhé mu to už vyšlo. Italský útočník nejprve obstaral tři body proti favorizované Neapoli a také dnes se zapsal do listiny střelců. Po přesném centru ze strany totiž Antonio Cassano využil chvilkové nepozornosti svých strážců a z voleje srovnal!

Problémem tohoto duelu byl fakt, že se oba celky s remízovým výsledkem nejspíše spokojily. Ani jeden z nich si totiž do konce první půle nedokázal vypracovat žádnou alespoň trochu zajímavou šanci. Utkání paradoxně oživila až druhá žlutá karta pro hostujícího Sorensena, který deset minut po změně stran musel kvůli ostrému faulu před vápnem předčasně do sprch. Početní výhodu mohl využít obránce Mattia Cassani, ale jeho rána z větší vzdálenosti nakonec mířila do Curciho rukavic. Brankář Bologně a odchovanec AS Řím musel zasahovat také o pár minut později, když se na jeho bránu pomalu stáčela střela Nicoly Sansoneho. I s ní si ale Gianluca Curci poradil. Poslední slovo v rychle se odvíjejícím utkání měli pro změnu hosté, ale přímý volný kop mladého záložníka Koneho se nakonec snesl těsně vedle tyče. Ani střídající Amauri už stav utkání nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele