12. kolo
10.11.2013 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Stará dáma udeřila třikrát; Neapol poražena

Bianconeri mohou slavit důležité vítězství, neboť dnes jasným rozdílem porazili Neapol. V přímém souboji o čelo si díky zásahům Llorenteho, Pirla a Pogby připsali důležité vítězství, které je udržuje ve hře o Scudetto. Neapol sice nehrála hůř, ale domácí tým trestal její chyby.

Stará dáma do šlágru kola nenakráčela s noblesou jí vlastní. Neuspala soupeře dlouhými kombinačními cykly. Naopak - vlétla do něj a utkání kola od začátku pevně svírala v rukou. Sudí Gianluca Rocchi již po dvou minutách sledoval snažení Francouze Paula Pogby, který zpoza šestnáctky napřáhl k nebezpečné střele a Pepe Reina musel jeho ránu likvidovat jen s námahou. Platné to ale nebylo ani jemu, ani celé Neapoli. Španělského brankáře totiž pokořil krajan Llorente o pouhou minutu později. Po velké chybě obránců Partenopei dostal bývalý hráč baskického Athleticu dorazit míč do sítě a také tak učinil - 1:0.

Obrana opravdu nebyla silnou stránkou hostujícího týmu, což ukázaly následující minuty. V nich se o překonání Reiny pokoušel například Pogba, jehož hlavičku bývalý hráč Liverpoolu vyrazil na poslední chvíli. Brankáři dnes večer opravdu excelovali, což předvedl také Gianluigi Buffon. Ten musel řešit nápaditou akci Neapoli, v níž se po centru Maggia ocitl mladík Lorenzo Insigne. Na jeho zakončení však byl životní partner Aleny Šeredové dobře připraven. Tlak Neapole narůstal každým dotykem s míčem, dalším v dlouhé řadě čekatelů na překonání Buffona se stal Gonzalo Higuain. Ani jeho rána však Beniteze nepotěšila.

Když se blížila půlhodina hry, dostal se k míči také Carlitos Tévez, který přesnou ranou také pokoušel štěstí. Oba týmy dělaly čest své reputaci ofenzivních velikánů, což dokázal také Lorenzo Insigne. Na jeho talent pod Vesuvem hodně spoléhají a za to se mladý reprezentant pravidelně odvděčuje. Po třiceti minutách se díky skvělé míčové technice dostal do zakončení, které ale minulo vzdálenější tyč.

Již jednou skórující Fernando Llorente se dostává do předminulé formy, kdy v dresu španělského týmu zářil v La Lize i evropských pohárech. Po centru spoluhráče Isly se dokonce dostal k další nebezpečné hlavičce, s tou si ale Reina poradil výjimečným zákrokem. Poslední slovo v rámci první půle měli hosté, kteří díky Insignemu téměř nastřelili břevno!

Bianconeri se sice museli po návratu ze šaten bránit, když se z přímého volného kopu zastřeloval Insigne, ale stíhali samozřejmě také útočit. Pepe Reina - to byla ale mezi třemi tyčemi naprostá jistota. Španělský brankář se zaskvěl také po dvou pokusech domácích borců, po nichž dokonce založil útok. Z něj ale hosté neudeřili. A tak nastal čas pro Andreu Pirla.

Opěvovaná míčová technika maestra Pirla se projevila dvacet minut před koncem, když bývalý mozek záložní řady milánského AC dostal příležitost k zahrávání přímého volného kopu. S minimálním rozběhem si ale nebral servítky a překrásně poslal míč přes zeď!

Další kousek z gólmanského umění, které nashromáždil za mnohá léta skvělé kariéry, nám poodhalil Gianluigi Buffon. Po skvělé nahrávce se totiž na dostřel dostal opět Insigne, který z úhlu donutil brankářskou legendu Juve k úžasnému zákroku. Ten byl možná klíčový vzhledem k dalšímu snažení Staré dámy. Obrovský talent Paul Pogba si totiž nikým nehlídán zpracoval míč a ještě ve vzduchu jej jen tak mimochodem napálil přesně za Reinu! Jak se fotbal zdá býti jednoduchým...3:0.

Plány Juventusu na poklidné dohrání rozhodnutého zápasu trochu narušil zákrok Angela Ogbonny, který po druhé žluté kartě a faulu na pronikajícího Driese Mertense musel do sprch. Ani to ale skvěle fungující mašinu jménem Juventus nezastavilo, takže domácí gigant může dál pronásledovat římské AS.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 Tevez, Llorente - Hamšík, Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
mastakillah

!!!!! AVANTI NAPOLI !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA JUVE !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip Hx. Del Piero 39

Reagovat
Airus

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele