22. kolo
02.02.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Vítězem Derby d'Italia Stará dáma

Juventus si bez větších problémů poradil s Interem Milán a po třech brankách mu vstřelených na chvíli přestal hrát. Výsledkem byla zvýšená aktivita hostí a gól Rolanda. Ani ten ale nemohl fanoušky Interu po utkání těšit.

Rivalita mezi těmito dvěma týmy se tento měsíc ještě prohloubila poté, co bylo skončeno přestupní období. V něm sehrál hlavní roli Mirko Vučinić s Fredy Guarínem, oba si v podstatě měli vyměnit dresy. Vše se zdálo být hotovou věcí, jenže na poslední chvíli Inter odvolal jednání a z transferu nic nebylo. Vše zůstalo při starém, Juventus hraje se šesti útočníky, Guarín možná dostane novou smlouvu. Do dnešního utkání nastoupil jen Vučinić a to ještě v roli střídajícího hráče. Hernanesovy dokumenty ještě nebyly kompletně vyřízeny, takže ani nová posila Interu Milán se na hřiště nedostala. A první zápas jeho nových spoluhráčů se jí asi moc nelíbil.

Sice se jednal o tradiční a poměrně atraktivní zápas, ale Juventus nad svým soupeřem jasně dominoval a nedovoloval mu výrazněji zasáhnout do stavu skóre. Jako první mohli udeřit domácí, když po rohovém kopu Pirla obrana Interu špatně odvrátila míč a ten se dokonce nadvakrát dostal k Tévezovi. Argentinský mág pohotově vystřelil, ale narazil na výtečného Samira Handanoviće, který skvělými zákroky šance domácích zlikvidoval. To naznačilo, v jaké pozici nyní oba soupeři jsou - Juventus chtěl dominovat a vnutit sokovi svou hru, Inter spoléhal na rychlé protiútoky a štěstí. Dalších několik minut se situace neměnila.

Až v patnácté minutě se k míči dostal Andrea Pirlo, skvělým pasem našel nabíhajícího Stephana Lichtsteinera a ten hlavičkoval přesně! 1:0 pro Starou dámu a na tahu byl Inter.

A to byl problém. Nerazzurri totiž postrádali jakoukoli invenci a vlastně i organizovanost. Obrana Juventusu v čele s brankářem Storarim neměla příliš mnoho práce s tím, aby míč dostala zpět pod svou kontrolu. Naopak, hrála především záložní formace domácích. Bianconeri drřeli míč na svých kopačkách a zahrozili až ke konci poločasu, kdy Asamoah nepříjemně vypálil a brankář Samir Handanović musel vytáhnout další dobrý zákrok. Na opačné straně se Storari celkem nudil, výjimkou byl snad jen pokus mladíka Kovačiće.

Pokud chtěl Inter začít hrát až ve druhé půli, jeho plány mu soupeř rázně překazil. Andrea Pirlo skvěle rozehrál rohový kop a i když byl míč odvrácen obranou Interu, díky Pogbovi se dostal k nabíhajícímu Giorgiovi Chiellinimu. Obránce Juve si hlavu nelámal a poslal jej k pravé tyči - 2:0.

Krátce poté Inter zvýšil útočnou aktivitu, když byl na hřiště poslán Diego Milito. Efekt se dostavil velmi brzy, Juventus totiž navýšil své vedení. Dravý průnik Pogby skončil střelou, kterou Handanović ještě dokázal zastavit, ale dorážku Artura Vidala již nikoli.

A od té doby Juventus přestal hrát. Aktivitu přenechal hostům, což se nemuselo vyplatit. Náznakem neklidu v řadách fanoušků mohla být branka Rolanda, který si dvacet minut před koncem utkání naběhl do vápna a když obránci Juventusu nedůrazně odkopli míč, napálil jej Rolando zpátky do sítě - 3:1.

Závěr utkání pokračoval ve stejném stylu - Juventus se pouze bránil a "profesorsky" nedohrával osobní souboje, chyběla mu chuť pojistit si celkem vysoké vedení. To se mu mohlo vymstít, protože střídající Rubén Botta minul tyč Storariho brány jen o píď. A to nebylo všechno - po rohovém kopu se do šance dostal opět Rolando, ale od dramatu na Juventus Stadium zachránil domácí Storari.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Slejdy

5:0

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
scr

1:2

Reagovat
hradec

Juventus Turín FC 2:1 Inter Milán

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 - tohle není soupeř

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude nadílka

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že ty kurvy porazíme . 1:2

Reagovat
Pinturicchio

Počkej, mluvíš o kurvách a výsledek máš 1:2?

Reagovat
smazaný uživatel

heh

Reagovat
smazaný uživatel

víš co znamená mrkající smajlík? To znamená, že je to myšleno ironicky... Jinak gratulace k výhře

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Airus

Výtečně Juve.

No... nerád se opakuju, ale ten Isla ať táhne do nějaký třetí ligy. Hrač co má deset minut na to aby ukázal co v něm je, nemůže posrat dvě přihrávky na dva metry, během 30 sekund.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejdřív to pro nás vypadalo na ostudu a nakonec jsme vstřelili i gol, odpalte rachejtle! Po třech dobrejch střídáních jsme konečně začli trochu klást odpor a přestali čekat na bůra. Třeba Mazzari konečně pochopí že stavět 5 beků a 2 DM ke vstřelení golů opravdu nevede.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele