32. kolo
07.04.2014 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lídr tabulky opět odskakuje svým pronásledovatelům

Juventus Turín zareagoval na výhru svého soka z Věčného města ideálním způsobem a dnes večer vyhrál nad Livornem. Toskánský celek se po prohře ocitá v pásmu sestupu a ještě dlouho se mu bude zřejmě zdát o jednom jediném jménu - dvougólovém střelci Fernandu Llorentem.

Boj o mistrovské Scudetto se nám v Itálii zase o něco málo vyjasňuje. V krátkém mezidobí se AS přiblížilo hodně blízko Staré dámě, ještě dnes odpoledne na ni ztrácelo pouhých pět bodů. Vše je ale v tuto chvíli jinak a náskok na Římany se zvýšil o další tři body. Ty zajistil svému celku baskický lev Fernando Llorente, autor obou dnešních branek.

Jen pár dotyků s míčem stačilo Livornu k tomu, aby po hvizdu sudího Gervasoniho zaútočilo. Po nepříjemně zahrané kombinaci se k míči dostal Innocent Emeghara, který se nerozpakoval a vypálil směrem brankáře Gianluigiho Buffona. Zkušený italský brankář si ale poradil a ránu směřující k tyči bez větších potíží lapil. V opakování tohoto miniduelu se opět mohl radovat zkušený Ital, i když tentokrát nepotřeboval využít svých schopností. Emeghara totiž o pár minut později namísto střely volil nepřesnou nahrávku na nabíhajícího spoluhráče.

Ke slovu se posléze dostal argentinský útočník Carlos Tévez, který v současné chvíli spolu s Cirem Immobilem vládne střeleckým tabulkám Serie A. Jeho míčová technika odstavila nepříjemně dotírající protihráče, mezi nimiž Argentinec proběhl a vystřelil. Francesco Bardi se v bráně Livorna zaskvěl dobrým zákrokem, i když míč vyrazil pouze k dobíhajícímu Tévezovi. Muž s přezdívkou El Apache se dostal k další ráně, ale ani ta si místo za Bardiho zády nenašla.

Juventusu podle mnohých pozorovatelů scházel typický útočník světových kvalit, ale zdá se, že jej Stará dáma konečně našla. Vysoký forward Fernando Llorente si náležitě užívá spolupráci s typologicky odlišným Tévezem. Dnes o tom podal důkaz, ale ne pouze ten gólový. V průběhu celého utkání si se spoluhráčem náramně rozuměl a bylo to vidět také z jejich další akce. Španělský útočník skvěle našel svého kolegu, i když ten se mezi tři tyče trefit nedokázal.

Juventus se opírá o skvělou záložní řadu, která funguje naprosto sehraně. Jedním z těch hlavních faktorů je francouzský talent Paul Pogba, který po dvaceti minutách hry prošel k vápnu a hledal nabíhajícího Chielliniho. Střela italského obránce ale mířila nad břevno. Po další sérii nepovedených nákopů na útočnou dvojici se obrana Livorna nesetkala s ideální formou, když nechala Fernanda Llorenteho hlídaného neadekvátně. Po Tévezově nahrávce se vysoký Španěl s míčem u nohy obtočil kolem obránce a vypálil přesně k tyči.

Livorno nedokázalo odpovědět a naopak ještě jednou v krátkém časovém rozmezí inkasovalo. A opět u toho byl především důrazný Llorente. Někdejší hráč Athleticu Bilbao využil svých centimetrů a hlavou umístil centr od Pirla za záda brankáře Bardiho! 2:0 pro Juventus a příslib rozhodnutí na dosah.

Bardi si dnes na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl, protože ostrostřelec Pogba jej zasypával množstvím zajímavých pokusů. Přesto nemohl Juventus do šaten odcházet zcela v klidu - Innocent Emeghara si dobře naběhl na pas a jen díky úsilí vracejícího se Leonarda Bonucciho Livorno nevykřesalo naději. První část zápasu uzavřel Tévez nepřesnou střelou. Deset minut po návratu ze šaten se do blízkosti pokutového území podíval opět Paul Pogba, který nesobecky nahrával nabíhajícímu Llorentemu. Zkušený útočník ale hattrick dnes nepřidal. Trochu laxní přístup Bianconeri mohl potrestat Alfred Duncan, který z pětadvaceti metrů napřáhl ke střele a brankář Buffon měl hodně co dělat, aby jeho pokus vyrazil alespoň na roh.

Hráči Antonia Conteho nikam nespěchali a pohodlné vítězství proti jinak nevýraznému Livornu udržovali. Zvýšit efektivitu před brankou mohl Mirko Vučinić, ale ani jeho pokus se nesetkal s úspěchem. Poslední desetiminutovku zažil na vlastní kůži mimo jiné Simone Padoin, který nahradil Paula Pogbu. Jinak ale závěr zápasu nepřinesl ani góly, ani zajímavé situace. Odevzdané Livorno sice v první půli několikrát zahrozilo, ale ze šaten již přišlo mnohem méně nebezpečné.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0 (tevez2, vidal, pogba)

Reagovat
hradec

Juventus FC 2:0 AS Livorno

Reagovat
Airus

Wow! Nando perfektní gól

Reagovat
Airus

a další... Baskický lev!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele