19. kolo
12.01.2014 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Neapol si poradila i s Veronou; opět neinkasovala

Partenopei si bez větších problémů poradili s domácím Hellasem Verona a náskok AS Řím zůstal nenavýšen. Definitivní rozhodnutí po úvodní brance Driese Mertense má na svědomí střídající Lorenzo Insigne, který po pár minutách na hrací ploše vstřelil druhou branku Neapole. Potřetí se za záda brankáře Rafaela trefil Blerim Dzemaili.

Dlouho to na stadionu Marc'Antonio Bentegodi vypadalo na hubenou výhru hostí, ale krátce před koncem zápasu se Neapoli povedlo vstřelit ještě dvě branky. Z toho se radoval také trenér Rafael Benítez, který po skončení utkání konstatoval: "Těší mě dvě věci. Tou první je fakt, že se trefil Lorenzo Insigne, tou druhou je čisté skóre. Verona doma prohrála jen jedinkrát, takže výsledek ukazuje, že jsme stále silným a dobrým týmem. Chceme navazovat na naše úspěchy co nejdéle, takže naším dalším cílem je Řím. Sice nevíme, kde budeme na konci sezony, ale pro mne je důležité, že hráči snaží a fotbalem se i baví," dodal zkušený trenér.

Tomu ale mnoho radosti jeho svěřenci neudělali, minimálně zpočátku utkání ne. Dvě velké šance Luky Toniho korunoval Raul Albiol, který nepokryl Brazilce Romula a ten tak mohl na střed pokutového území směřovat další nebezpečnou nahrávku. Luca Toni však v další slibné situaci přestřelil. Neapol se ozvala až po dvaceti minutách, když Armerovu nahrávku zakončoval Gonzalo Higuain. Brankář Rafael měl co dělat, aby ránu argentinského útočníka alespoň vyrazil.

O dvě minuty později se muselo Rafaelu Benítezovi notně ulevit, když Higuainovu nahrávku ve velké šanci proměnil belgický záložník Dries Mertens. Bývalý hráč PSV Eindhoven se dostal k míči a jeho kroucená rána zapadla až za bezmocného Rafaela - 1:0.

V závěru první půle se Neapol dostala do dvou velkých šancí, Higuainovu ránu i následný pokus Josého Callejóna ale domácí obrana s pomocí brankáře Rafaela nakonec odvrátila. Ve druhé půli se mohla Verona dostat ke gólu, když na bránu Rafaela Cabrala zamířil Iturbe. Mladíček nahrával před bránou méně obsazenému Tonimu, jehož zakončení jen těsně minulo požadovaný cíl. Hodně nevýrazný Goran Pandev se dostal do jediné velké šance, ale Rafael stál na svém místě. Makedonského útočníka tedy nahradil talentovaný Lorenzo Insigne, jehož účast na hřišti se projevila velmi brzy. Italský ofenzivní univerzál si naběhl na přesnou nahrávku zkušeného beka Maggia a ve skluzu dopravil míč do brány - 2:0.

Definitivní podobu výsledku dal o pár minut později Blerim Dzemaili, který zakončoval střelu Lorenza Insigneho a překonal Rafaela potřetí. Neapol si díky třem bodům udržuje náskok čtvrté Fiorentiny a dál stíhá druhé Římany.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 vidím to na plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

10 1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele