13. kolo
23.11.2013 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Derby di Verona vyhrál outsider!

I přes titul nováčka tohoto ročníku byl jasným favoritem právě skončeného městského derby Hellas, který obstaral pozici domácího týmu. Chievu se totiž vůbec nedaří, takže dokonce přistoupilo k předčasné změně trenéra. Místo Giuseppeho Sannina zaujal Eugenio Corini a jeho premiéra nemohla dopadnout lépe!

Ke vstupu do nového působiště si Corini nevybral nejjednodušší utkání - čekalo jej ostře sledované městské derby, což je v Serii A vždy velká událost. Mnozí trenéři tvrdí, že derby se nehraje pro krásu, ale pro tři body. Je to celkem pochopitelné stanovisko - na pár dní se stanete králem celého města. Tím veronským je pro tuto chvíli Chievo, možná trochu překvapivě si totiž poradilo s šestým týmem tabulky. A rozhodně se jednalo o drama až do závěrečných chvil, protože až v nich Chievo zvrátilo remízový stav ve svůj prospěch.

Arbitr Marco Guida je relativně zkušeným sudím, který má Serii A na starosti již dlouhá léta. Po pěti minutách ale on i jeho spolupracovníci na čarách předvedli velkou minelu, když neuznali gól Boštjana Cesara kvůli neexistujícímu ofsajdu. První půle nám jinak příliš mnoho akcí nenabídla, k vidění byly především souboje o míč a půdu pod nohama. Překvapivě se však nehrálo jen na bránu Mussi Volanti, za což jistě můžeme přičíst zásluhy také trenéru Corinimu. Naopak, i hosté se drali do zakončení, jak to ukázal třeba Perparim Hetemaj. Jeho ránu z větší vzdálenosti však nakonec brankář Rafael včas zlikvidoval. Není bez zajímavosti, že za celé první dějství se Hellas nedostal k přímému ohrožení Puggioniho brány ani jednou!

Prapor Mandorliniho svěřenců se na úvod druhého poločasu snažil pozvednout především řecký obránce Vangelis Moras, ale ani jeden z jeho tří centrů do pokutového území přes obranu Chieva neprošel. Jednou z největších hvězd Mussi Volanti je rozhodně útočník Cyril Théréau, který zazářil také po hodině hry, ale po jeho sólu přes dva obránce přišla jen nesmělá rána, která Rafaela neohrozila. O mnoho lépe vypadala rána Perparima Hetemaje, se kterou měl domácí brankář Rafael plné ruce práce.

Skvělou akci Chieva jsme viděli také o pár minut později, když Ivan Radovanović spolupracoval se střídajícím Dejanem Lazarevičem, ale jeho rána těsně minula levou tyč. Jedinou větší šanci Hellasu si vypracoval mladík Juan Manuel Iturbe, který se neprosadil dobře mířenou přízemní ranou. Pět minut před koncem utkání se mohl radovat Radovanović, ale ale ani nadvakrát brankáře Rafaela neprostřelil. Po centru Martinha se neprosadil ani veterán Luca Toni, který napnul diváky nepříjemnou hlavičkou. Přesto se však lepšící Chievo dočkalo zasloužené výhry.

Nejprve muselo přežít gól Iturbeho z nastaveného času druhé půle, za což může vděčit neposedné ruce mladého talentu. Tu sudí Guida zpozoroval a po chvíli také odpískal. O pár momentů později pískal znovu, tentokrát však z jiných důvodů: Perparim Hetemaj totiž poslal do pokutového území přesný centr, na který si naběhl střídající Dejan Lazarevič a namířil jej za Rafaelova záda! Mladý záložník se coby střídající hráč stal rozhodujícím elementem a hrdinou zápasu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele