15. kolo
08.12.2013 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Drtivý závěr spasil Hellas, Atalanta padla

Veronský nováček soutěže opět podal dobrý výkon, ale stejně jako již mnohokrát předtím nechali hráči své fanoušky v dramatickém očekávání. Atalanta díky neomylnému Germánu Denisovi vedla, jenže dvě branky v závěru zápasu překlonily výhru na stranu domácího týmu.

První poločas možná příliš podívané nepřinesl, ale na závěr druhého budou mnozí fanoušci ještě dlouho vzpomínat. Verona se pomalu sbírá z posledních neúspěchů, mezi které jistě patří prohrané městské derby nebo minulé utkání s Fiorentinou. I dnes Hellas své fanoušky jistě napínal až do krajnosti. I butei dokázali zlomit nepatřičnou statistiku proti týmu z Bergama, nad který nevyhráli již od roku 2004.

Souboj dvou úspěšných a zkušených útočníků vyzníval dlouho jako remíza - první pokusy Germána Denise i Lucy Toniho svůj cíl nenašly. Za to však může především skvěle organizovaná obranná linie obou soupeřů. Do další akce se zapojil i domácí klenot Juan Manuel Iturbe, ale při výšce 170 centimetrů se hlavičkuje opravdu špatně. Po dvaceti minutách napřáhl z větší vzdálenosti k ráně Jorginho, obletovaný záložník ale nechal vyniknout jen brankáře Andreu Consigliho. To už se Atalanta pomalu dostávala do první šance - míč směřovaný na Germána Denise musel brankář Rafael s námahou vyrážet do bezpečí a spoléhat na to, že jej nikdo nebude dorážet.

Nadvakrát musel zasahovat brankář Consigli, když se nejprve k ráně dostal padající Luca Toni, následně Consigli zastavoval dorážku. Přesto se radovali hostující fanoušci. Germán Denis možná čekal na větší podporu spoluhráčů, ale když se nedočkal, zkusil se probít do pokutového území sám. Rychlou kličkou obelstil trio protihráčů a když si všiml přikrčeného brankáře Rafaela, poslal mu do brány lob - 1:0.

Krátce před poločasovou přestávkou se ve vápně Atalanty ukázal Luca Toni, ale neuspěl. Ve snaze proniknout do vápna Atalanty přidal do kroku také rychlík Iturbe, ale ani on neměl štěstí. Toho měl naopak brankář Andrea Consigli. Zkušený gólman předvedl fatální minelu, která mohla jeho tým stát cenné body. Když se pokoušel lapit balon, aby se soupeř nedostal k zahrávání pokutového kopu, nezpracoval míč ideálně, čehož využil Luca Toni. Italský střelec tentokrát zvolil centr na nabíhajícího Iturbeho, před kterým se otevřela prázdná brána. Hlavička nevysokého Argentince však po odskoku od země skončila nad bránou!

Z ofsajdového postavení namířil hlavičkující Luca Toni míč pouze do břevna, následně nejistý Consigli minul letící balon. Abychom Consigliho pouze nehaněli, musíme uznat jeho nesporné kvality, které předvedl po střele střídajícího Gómeze. Narůstající tlak veronského celku byl evidentní, což se projevilo zejména v závěru zápasu. Nejprve se sice Consigli radoval po slušném zákroku proti pronikajícímu Danielemu Caciovi, ale ani Consigli nezabránil inkasování. Série nahrávek a centrů vyvrcholila naběhnutím obránce Juana Ignacia Gómeze, který si naskočil na rohový kop a přesně umístěnou hlavičkou dal domácím naději.

Hrdinou zápasu se mohl stát Germán Denis, ale jeho akce skončila pouze na boční síti. V následné pětiminutovce se událo hned několika věcí. Nejprve se Luca Toni dostával před brankáře Consigliho a jeho postup byl zastaven. Cazzola ale podle mínění sudího De Marca fauloval, takže byl po červené kartě vykázán. K nařízené penaltě se postavil Jorginho a poslal míč k tyči. Consigli se natahoval marně, Hellas tedy v závěru zápasu využil početní výhodu a uzmul tři body. Radost trenéra Mandorliniho neznala mezí...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je ve videu že dal Jorginho 7 gólů a tady na Eurofotbalu jich má 8? Kdo udělal chybu, režiséři či redaktoří?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele