32. kolo
05.04.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - Hellas Verona 0:1

Derby della Scala či jinak Derby di Verona ovládl Hellas nejtěsnější výhrou. Autorem jediné branky není nikdo jiný než "bombarďák" Luca Toni. Pro Chievo znamená porážka 0:1 velkou komplikaci v bojích o konečnou záchranu, naopak Hellas obnovil snažení o pohárovou Evropu.

Luca Toni zatížil konto soupeřů patnácti brankami a po dnešku už jich má šestnáct. Hellas oplatil Chievu první porážku a ve zbytku sezony se bude snažit o Evropskou ligu.

Utkání přitom začalo opatrně, ve skvělé atmosféře nechtěl udělat nikdo chybu, ale bylo jen otázkou času, kdy se "urve ze řetězu" Luca Toni. V jeho první velké šanci Agazzi svůj tým výrazně podržel. Před koncem poločasu ještě borcům Fly Donkeys zle zatopil Hallfredsson, když trefil spojnici břevna a tyče a Chievo tak přežilo prvních pětačtyřicet minut bez újmy.

Druhý poločas začal pěkně zdivoka a celkově bylo k vidění mnohem více šancí. Iturbe sám proti brankáři trestuhodně selhal a Romulo si taktéž vylámal zuby na pohotovém Agazzim. Italský brankář ve službách Hellasu se v zápase hodně činil, v 54. minutě opět vychytal Luku Toniho. Někdejšího bombarďáka Palerma, Fiorentiny, Bayernu či italské reprezentace se ale přeci jenom nepodařilo uhlídat. Kouč Corini na něj před zápasem upozorňoval jako na největší hrozbu hostů a Chievo si jeho slova příliš k srdci nevzalo. Toni důrazem na malém vápně doslova dostrkal míč za brankovou čáru a Hellas vedl v prestižním derby 1:0.

Vyrovnat mohl za několik minut Paloschi, ale Rafaela nepřekonal. Dvě minuty na to poslal míč nad branku Romulo a těsný výsledek stále trval.

Chievo si v závěrečných minutách vypracovalo solidní nápor a Hellas se jenom bránil. Paloschi znovu mířil jen těsně vedle tyče a to samé platilo i o Radovanovičovi. Nervy drásající drama ještě pokračovalo pětiminutovým nastaveným časem, ale skóre už se nezměnilo. Chievo prohrálo 0:1 a ve zbytku sezony ho čeká tuhý boj o záchranu. Hellas se druhou výhrou v řadě opět přihlásil do bojů o evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Opět jsem krásně vychytal konec jedné série u Chieva.Posledních 7 zápasu doma hráli přesně podle kursu sázkovek. Ted když jsem dal 1 tak ta série skončila.Uvidíme jak si povedou v příštím kole na Livornu.Z jejich strny to bude za poslední 4 zápasy nejnižší kurs a Chievo venku hrálo posledních 8 zápasu dle not dodaných sázkovkami..Ještě jednya věc je zajímavá.Kurs na daný zápas je kopie z 15 kola,kdy naposled vyhráli venku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele