29. kolo
22.03.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Římané vezou z Verony tři body, rozhodli Gervinho s Destrem

AS Řím si bez větších potíží poradilo s domácím Chievem Verona a zejména díky výborné první půli může slavit cenné vítězství. Díky němu navyšují svěřenci trenéra Rudiho Garcii náskok na třetí Neapol, která však hraje svůj zápas až v neděli.

Vlci si připsali tři body do tabulky a jejich šance na udržení druhé příčky před nemilosrdně dotírající Neapolí se opět o něco zvyšují. Ani Chievo se však neocitlo zcela bez šancí, jenže klíčový klid v zakončení hráčům Mussi Volaniti zkrátka chyběl. A chyběl mu také díky zákroku Mehdiho Benatii, který se však zranil. Nakonec však své působení na hřišti protáhl a Rudi Garcia nedobrovolně poprvé střídat nemusel.

Neúprosný tlak hostí rezultoval v rychlou kombinaci s míčem na kopačkách AS, jež se pomalu probíjelo až do zakončení. To se povedlo zejména Gervinhovi, který využil obrovské chyby obránce Cesara a svůj úprk vstříc brankáři Agazzimu zakončil nejlepším možným způsobem!

Do hry se po delší odmlce opět vrátil Francesco Totti, který se stal jednou z hlavních hvězd AS již v minulém utkání. I dnes si chtěl připsat branku, ale jeho ránu zneškodnil pohotovým zákrokem všímavý Agazzi. Neujala se ani snaha Radjy Nainggolana, která vedla k centru na nabíhajícího Gervinha. Bývalý hráč Arsenalu však trefil míč přinejmenším velmi špatně a poslal jej vysoko nad bránu!

Rychlé ataky Gervinha, jenž kombinoval s legendárním Tottim a mladíčkem Mattiou Destrem, se zdály pro obránce Mussi Volanti téměř nedostižné, i když na poslední chvíli Gervinhovi v oslavě vstřelené branky vždy něco zabránilo. Role střelce se tak zhostil právě zmiňovaný Mattia Destro, který si naběhl na kolmici zkušeného Taddeie a zakončil ji přesně za Agazziho záda - 2:0.

Zřejmě definitivní potlačení případného vzdoru domácích se událo těsně před přestávkou, takže Verona neměla sílu ani chuť na zdramatizování výsledku a do kabin odešla poražena. Do druhé půle již nevyběhl Maicon, kterého nahradil řecký bek Torosidis. Do hry se postupně dostal také Alessandro Florenzi, na domácí straně si minuty na hřišti připisoval Sergio Pellissier. Tempo ve druhé půli se rapidně změnilo a šancí ubylo.

Zejména nepřesné nahrávky AS a nechuť s výsledkem něco udělat v podání domácích se přičinily o to, že až do poslední desetiminutovky jsme museli na další šanci čekat. Ke všemu překvapení se však málem prosadili domácí, kteří využili centru na Pellissiera a brankář Morgan De Sanctis musel likvidovat hlavičku zkušeného útočníka. Nebylo to ale veškeré vzrušení před bránou zkušeného Itala.

Dvě minuty před konečným hvizdem se sice AS dostalo do zakončení, ale ani pas Miralema Pjaniće na volného Gervinha se nesetkal s žádaným výsledkem. Hlavičku protihráče totiž fantasticky vyrazil brankář Agazzi. Ještě větší štěstí však měli hosté, protože nulu na kontě De Sanctise mohl umazat opět Pellissier, jenž se probil až do vápna a v poklidu zakončoval. Laxnost obránců Giallorossi však Garciu mrzet nemusela, protože si jeho tým i tak zajistil tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý tip

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele