34. kolo
19.04.2014 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sloni ještě žijí, dnes porazili Sampdorii

Ona ta záchrana přece jen nebude pouhou fikcí. Sloni totiž dnes odpoledne dokázali porazit Sampdorii Janov a díky třem bodům mohou jejich šance znovu ožít. Catanii totiž na záchranu zbývá ještě pět bodů, což není nepřekonatelná vzdálenost.

Pro tým trenéra Siniši Mihajloviće se naopak jedná o velkou a poněkud nečekanou ztrátu. Ale objektivně musíme dodat, že Sloni si výhru zasloužili. S Jaroslavem Plašilem v základní sestavě čelili ambiciózním Blucerchiati pod vedením mladého trenéra, jenž si připsal skalpy několika významných týmů. Dnes se ale musel obejít bez hráčů jako jsou Manolo Gabbiadini nebo Éder.

První minuty naznačily, že oba celky budou chtít především a hlavně hlídat nulu na svém kontě a do útoku se moc nepoženou. Dlouhé nakopávané míče vpřed ale často končily jen u zasahujících brankářů či pozorné obranné linie soupeře. První konstruktivní nahrávku měl na svědomí Francesco Lodi, ale jeho pokus byl opět zablokován. Po uplynutí první desetiminutovky se do vápna Dorie pustil Leto, který dostal dobrou nahrávku do běhu a otestoval schopnosti brankáře Vincenza Fiorilla.

Ten musel být na pozoru také o pár minut později, když se k němu snesl míč od Bergessia. Jeho hlavička ale našla jen připravené ruce brankáře Sampdorie. Hosté se začali osmělovat snad až po dvaceti pěti minutách, když se nejprve zastřeloval Sansone a po něm ještě Stefano Okaka. Obrana Sampdorie častokrát nestíhala veškeré útoky Catanie zastavovat a brankář Fiorillo musel vytasit perfektní a rychlý zákrok, aby nešikovně odvrácený míč od Mustafiho vyrazil alespoň mimo tři tyče.

Minutu před koncem regulérního času první půle se zastřeloval Bjarnason, ale brankář Alberto Frison byl dobře postaven a jeho ránu zlikvidoval. A dobře udělal, protože tím založil útok svého týmu, který vedl k prvnímu gólovému zásahu utkání. Sebastián Leto byl sice postaven zády k bráně Fiorilla, ale přesto si míč perfektně zpracoval a prostřelil brankáře hostí. Catania se dostala do touženého vedení!

Pět minut po změně stran se mohlo skóre měnit ještě jednou, když Sansonemu nevěnovala obrana Slonů příliš mnoho pozornosti, čímž mu umožnila navést si míč na střelu a vypálit. Sansonemu ale gól nebyl přán, protože jeho ránu zastavila tyč! Gonzalo Bergessio na druhé straně také pelášil k bráně, ale neporadil si s posledním bránícím Reginim. Po hodině hry se již Sampdoria dočkala, protože Stefano Okaka Chuka si vzal míč pod svůj patronát, poradil si s dvojicí protihráčů a poslal míč nechytatelně pod břevno!

Catania tím samozřejmě byla trochu otřesena, ale vzpamatovala se až podivuhodně rychle. Hrdinou utkání se mohl stát Jaroslav Plašil, ale po skvělé nahrávce od Bergessia napálil míč jen do ležícího brankáře Fiorilla. Naštěstí pro něj za to Sloni nemuseli zaplatit, protože jen o minutu později se dokázal prosadit Gonzalo Bergessio. Ten si naběhl na střed hřiště, dostal míč a poté si neomylně poradil také s brankářem Fiorillem!

A tlak Catanie pokračoval, protože po další kolmici Lodiho se hnal na bránu opět Gonzalo Bergessio, ale tentokrát narazil na brankáře Fiorilla. Fiorillo si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl, protože po další nahrávce od Bergessia se do akce řítil Castro a jen díky skvělému zákroku Fiorilla nenavýšil skóre. Přesto se Catania mohla radovat a její šance stále ještě žijí. Doria je na příčce dvanácté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Calcio Catania 0:2 UC Sampdoria

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele