16. kolo
14.12.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sloni zastavili pád a vybojovali bod

Favorit z Verony se nakonec na Sicílii všech tří bodů nedočkal, odváží si pouze jediný. Bezbranková remíza je mnohem větším pozitivem pro strádající domácí tým. Catania se sice neodlepila z posledního místa Serie A, ale její výkon přesto znamenal jistý pokrok.

Hellas Verona mohl vystřídat Fialky z Toskánska na pátém příčce, ale hozenou rukavici v podobě dříve hraného utkání nevyužil a v sobotu večer pouze remizoval s poslední Catanií. Nyní se tedy svěřenci trenéra Mandorliniho musí prozatím spokojit pouze se šestou příčkou. Zejména herní projev musí domácí těšit, protože jejich zlepšení bylo evidentní.

Do utkání vstoupili jednoznačně aktivnější domácí Sloni, kteří se prezentovali množstvím standardních situací. Ani jeden ze tří rohových kopů však kýžené vedení nepřinesl. Přesto se o něj domácí nadále pokoušeli, za všechny jmenujme alespoň zajímavý pokus Mariana Izca, který z pětadvaceti metrů střílel téměř dokonale. Nebýt brankáře Rafaela v bráně Hellasu, možná bychom se dočkali brzkého gólu. Následujících patnáct minut se těžiště hry přesunulo blíže ke středu, odkud se branka trefuje jen velmi obtížně.

Ani z mnohem větší vzdálenosti to ale není úplně snadné, což demonstroval Sebastian Leto. Zraněními pronásledovaný ofenzivní hráč totiž mohl pálit po sklepnutí Pabla Barrientose, ale jeho ránu brankář vyrazil. Co víc, k další dorážce se dostal mladý Argentinec Gino Peruzzi, který ale pootevřená vrátka obrany Catanie nevyužil a míč napálil mimo tři tyče! Faktem zůstává, že hosté se k útočením moc neměli a když už se někdo z nich směrem brankáře Alberta Frisona dostal, většinou mu byl pískán ofsajd. Hosté se do velké šance dostali vlastně až v samém závěru první půle, když se opakovala situace Catanie. Juanito předložil míč nabíhajícímu Manueli Iturbemu, který však odkrytou bránu zase netrefil!

Brankář Frison měl napilno také v úvodu druhého dějství, když se skvělou ranou prezentoval Emil Hallfredsson, ale jeho projektil letěl kousek nad břevno. Škoda, pár centimetrů níž, a diváci by se dočkali úvodní branky. Obrana hostí se musela zformovat po šanci Izca, ale nakonec si s jeho akcí poradila. Úkol prostřelit brankáře Rafaela si vzal osobně na starost také zkušený záložník Tiberio Guarente, který ale namířil svou ránu jen do prvního stojícího obránce. Hellas hrál očividně na remízový výsledek, protože i když se mu poštěstilo a mohl jít do útoku, jeho přechod byl zdlouhavý a laxní. Trenér Mandorlini si nakonec mohl podle plánů mnout ruce, protože po uplynutí devadesáti minut, když se neujala ani rána kapitána Izca, se hosté mohli rozloučit s diváky s bodem v kapse. Po jeho zisku jsou nadále v kontaktu s první pěticí, Catania může být nespokojená s výsledkem. Předvedená hra je ale více než pozitivní.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele