18. kolo
06.01.2014 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - Bologna FC 2:0

Čistě záchranářský duel nakonec zvládla lépe poslední Catania, která se zároveň bodově srovnala s předposledním Livornem. Sicilané zvítězili po brankách Bergessia a Lodiho, který se trefil z pokutového kopu. Oba týmy samozřejmě zůstávají v sestupovém ohrožení. Boloňa je sedmnáctá.

Catania už potřebovala vítězství jako sůl a po dobrém týmovém výkonu se to také podařilo. Boloňa to měla na Sicílii složité a příliš šancí si nevypracovala. Jasně byla vidět citelná absence Alessandra Diamantiho. Diváci na Angelo Massimino čekali na vůbec první čistě stoprocentní šanci do osmnácté minuty. Po Lodiho centru zívala na Bergessia prázdná branka, ale útočník Elefantini situaci podcenil a hlavičkoval trestuhodně mimo. Ve 24. minutě už obrana Boloni inkasovala a opět to bylo po spolupráci Lodiho s Bergessiem. Prvně jmenovaný centroval a Bergessio tentokrát už hlavou nezaváhal - 1:0 pro Catanii.

Další velkou šanci si domácí vypracovali až po změně stran. Rolinova volej ale skončila těsně vedle. V 62. minutě napřáhl Lodi a gólman Curci musel tasit pohotový zákrok. Catania byla nadále lepší a její tlak přinesl ovoce. Morleo zahrál ve vlastním vápně nešťastně rukou a penalta byla na světě. Francesco Lodi ji bezpečně proměnil a Elefantini vedli už 2:0. Zanedlouho to mohlo být už o tři branky, ale Barrientos trefil pouze tyčku.

Boloňa byla směrem dopředu marná. Prakticky jedinou šanci si vytvořila až v závěru, ale Acquafresca nakonec trefil jen obránce, a tak brankář Frison nemusel vůbec zasahovat. Catania vyhrála naprosto zaslouženě 2:0, ale nadále zůstává na dně tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
hradec

Calcio Catania 1:1 Bologna FC

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele