20. kolo
19.01.2014 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Neapol ztratila, body si dělí s Bolognou

Další z mnoha atraktivních zápasů se odehrál v Boloni, která přivítala aspiranta na titul. Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze ale nejprve prohrávali a i když se jim povedlo otočit vývoj utkání, nakonec se tří bodů nedočkali. V samotném závěru si druhý gól připsal Rolando Bianchi.

Pomalu se zdá, že bezbrankovým remízám s množstvím zdlouhavých nahrávek a malým počtem atraktivity v Serii A odzvonilo. Jen považte, jaký gólový příděl si pro nás hráči první italské ligy neustále připravují! Ani právě dohrávané kolo není výjimkou, v dosavadních utkáních jsme ani jednou nebyli svědky bezbrankového stavu. Dalším adeptem na krásné utkání, i když s poněkud hořkým koncem pro favorita, byl duel mezi domácí Bolognou a Neapolí.

Zpočátku opatrně rozehrané taktické tahy vedly jen k velkému procentu v držení míče, žádné větší akce jsme se nedočkali. Platonický a statický herní projev Partenopei spočíval v tom, že mužstvo Rafy Beníteze sice nepouštělo míč z kopaček a neustále se snažilo tlačit se do pokutového území soupeře, ale chyběl jí klíč k otevření pečlivě uzavřeného zámku. Až po půlhodině hry se do zakončení dostal útočník Rolando Bianchi, který míč napálil jen těsně vedle! Aktivita domácích najednou zabušila na dosud nevyužívané dveře obranných řad Neapoli s drtivým výsledkem: brankář Rafael Cabral byl nucen kapitulovat po hlavičce Bianchiho, který se tím pádem radoval z druhého letošního gólu.

Neapol marně hledala odpověď, s ní jí pomohl až José Callejón. Rychlík z Realu Madrid zatím patří k nejlepším hráčům Partenopei a svou aktivitu vyjadřuje nejen gólově. Krátce před změnou stran se na malém vápně dostal k hlavičce a jen těsně minul Curciho svatyni. Ani na začátku druhé půle se obraz hry příliš nezměnil - Neapol se snažila útočit, ale nedařilo se jí proniknout přes pečlivě uzavřenou obranu Felsinei. Větší aktivitu a rozptýlení pro Curciho a spol. znamenal až příchod Slováka Marka Hamšíka, který se po dlouhém zranění snaží dostat zpět do bývalé formy.

Po hodině hry se pokoušel prosadit Dries Mertens, který však pálil přesně do připraveného a dobře zasahujícího Curciho. Obránci před ním pak míč odkopli do bezpečí. Větší aktivita se Neapoli brzy vyplatila, protože nejprve mimo mířil Gonzalo Higuain, následně se sudí Antonio Damato rozhodl odměnit Neapol pokutovým kopem a potrestat dvojici Garics - Kone. Nabízenou šanci bez větších problémů využil právě Argentinec Higuain, který srovnal!

O pouhé dvě minuty později se centr od Mertense nebezpečně snášel na branku, ale nikdo z hráčů Neapole se jej nedotkl. Neapol dál tlačila, například Mertens si málem připsal další gól. Brankář Gianluca Curci ale předvedl skvělý zákrok a míč směrující do brány zlikvidoval. Jeho radost ale trvala jen chvilku. Necelých deset minut před koncem utkání totiž Neapol předvedla skvěle sehranou akci, na jejímž konci se José Callejón vřítil do pokutového území a propálil Curciho! Neapol tedy otočila vývoj zápasu a mohla pomýšlet na tři body.

Ty si ale nakonec neodvezla. Vše vypadalo pro Benítezův celek skvěle, protože po druhé žluté kartě byl vyloučen Kone. Bologna se ale ani v deseti mužích nevzdala a pokusila se o zázrak. Díky Rolandu Bianchimu se jí povedlo vykouzlit vyrovnání, když se zkušený střelec dokázal "procpat" na zadní tyč a špatně hlídaný se prosadil!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Avanti Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ,,, je to ztráta, zbytečná 2 bodů. Oba góly uplně debilně padly hlavně ten druhý a ještě v 10 ...

No nic další zápas se to snad zvedne a bude lepší hlavně defezíva

Avanti Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

Neapolští si to sami docela podělali, takhle v závěru nechat Bianchiho osamocenýho nebylo moc moudré

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele