15. kolo
06.12.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stará dáma navýšila náskok - veze tři body z Bologne

Turínský Juventus navýšil své vedení na druhý AS Řím, když v páteční předehrávce patnáctého kola porazil domácí Bolognu. O třech bodech rozhodly branky záložníka Artura Vidala a obránce Giorgia Chielliniho.

Trenér Antonio Conte udělal několik změn. Oproti předpokládanému duu v podání Carlose Téveze a Fernanda Llorenteho nastoupili útočníci Mirko Vucinić a Fabio Quagliarella. Místo Leonarda Bonucciho dostal v základní sestavě příležitost Angelo Ogbonna. Na křídlech se proháněli Mauricio Isla a Federico Peluso. Rossoblu chtěli tři body a v základní sestavě jim měli pomoct především Kone, Alessandro Diamanti a Rolando Bianchi.

Od začátku se hosté snažili ujmout aktivity, ale šancí bylo pomálu. Až v desáté minutě si Stará dáma připsala na své konto přímou střelu na bránu, když Fabio Quagliarella vypálil z dvaceti metrů těsně nad bránu. O stejnou šanci se pokusil Arturo Vidal, který využil centr spoluhráče Federica Pelusa, když přesnou ranou ke vzdálenější tyči prostřelil brankáře domácího celku. Brankář Gianluca Curci tak bohužel pro svůj celek nebyl schopen tuto střelu dostatečně pokrýt. 0:1 pro hostující celek.

Turínský celek nadále kontroloval vývoj utkání, k čemuž mu pomohla také naivita soupeřových obránců. Tříčlenná obranná linie nedokázala držet krok s velice silnou středovou formací Juventusu, což se projevovalo v častých přečísleních. Prapor Bologne pozvedl Alessandro Diamanti, který na bránu Juventusu vyslal jedovatou střelu. Brankář Gianluigi Buffon ale s vypětím sil jeho pokus vyrazil. Nepříjemná situace pro Juventus nastala krátce před poločasem, když musel trenér Antonio Conte stáhnout Vuciniće. Zraněného černohorského fotbalistu nahradil Fernando Llorente.

Po změně stran se mohl Juventus málem radovat z dvougólového vedení, ale střídající Llorente si nakonec asistenci nepřipsal - Claudio Marchisio po jeho nahrávce napálil míč vedle brankové konstrukce. Krátce po hodině hry se do zakončení dostal sám španělský reprezentant, který si pohrál s obráncem Natalim a následně prověřil brankáře Ginluca Curciho. Stará dáma opět plýtvala šancemi, což se jí nemuselo vyplatit. Střídající Jonathan Cristaldo si poradil s obráncem Ogbonnou a skoro se dostal až k prostřelení brankáře Buffona. Chilský obránce Mauricio Isla mohl pět minut před koncem zápasu navýšit vedení svého týmu, když v šestnáctce našel dobrým pasem Llorenteho. Střelu španělského útočníka ale gólman Curci dokázal vytěsnit na rohový kop.

Pojistka tří bodů se uskutečnila až v devadesáté minutě. Nově příchozí Carlos Tévez rozehrál rohový kop, na který si naběhl obránce Giorgio Chiellini a přesnou hlavičkou na bližší tyči zvýšil na 0:2. Zbývající minuty už Juventus pouze v poklidu dohrával a tři body mu zajistily šestibodový náskok před druhým AS Řím. Bologna se ocitá na sestupové pozici.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE znova nedostane gol tip : 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že je Juventus černobílej, ale tyhle žlutý dresy s modrýma trenkama mi u Juve sedí jak pr*el na hrnec

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych to takhle, ale jsou krásný.

Reagovat
smazaný uživatel

karlos.mc ........ to mas pravdu s tema barvama.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele