37. kolo
11.05.2014 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bologna FC - Calcio Catania 1:2

Boloňa a Catania se mezi sebou rvaly o naději, která nakonec stejně pohasla. Na Renato Dall'Ara zavládl všeobecný smutek, oba týmy totiž putují do Serie B. Výsledek 2:1 pro Elefantini na tom nic nezměnil, protože v souběžně hraném utkání získalo Chievo všechny body.

Domácí Boloňa měla situaci víceméně ve svých rukou a pokud by dnes vyhrála, čekalo by jí drama v posledním kole. Ale na kdyby se nehraje. Catania se na hru domácích dobře připravila a de facto ji s sebou stáhla do druholigových vod.

Boloňa začala utkání aktivněji, byla lepší, ale víc než nepřesnou hlavičku Krhina si vypracovat nedokázala. Pak přišla velká chvíle hostů, jmenovitě Monzóna. Volný přímý kop rozehrál lišácky, ve zdi si všiml mezery a Curci zůstal nehybně stát - 1:0 pro Elefantini. Každopádně i přes nepřiznivý vývoj měla Boloňa velkou šanci na konečné vítězství. Už po půlhodině hry totiž uviděl druhou žlutou kartu Peruzzi a Catania hrála hodinu v početní nevýhodě. Tlak Boloni začal následně růst a těsně před odchodem do šaten orazítkoval tyčku Cristaldo!

Catania se ve druhém poločasu stáhla před vlastní šestnáctku a k vidění nebyl příliš pohledný fotbal. Boloňa ale obrannou hráz Slonů přeci jenom prolomila. V 79. minutě se ujala volej Morlea a domácí ještě spěchali za druhým gólem - 1:1. Jenže rázem přišel šok. Bergessio z rychlého kontru vrátil hostům vedení a fanoušci v ochozech Renata Dall'Ara začali tušit zle. Chievo totiž vedlo v Cagliari 1:0. O chvíli později se zpráva ze Sardinie stala skutečností, výhra veronského celku posílá do Serie B jak domácí, tak i hosty.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele