8. kolo
20.10.2013 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Orobici zlomili prokletí zvané "Lazio"

Dlouhé tři roky půstu byly ukončeny, domácí Atalanta dokázala v raně odpoledním zápase vstřelit Laziu Řím dvě branky a získává tři body! Za Biancocelesti po změně stran srovnával talent Brayan Perea premiérovou brankou v dresu Římanů, ani ta ale na bodový zisk nestačila.

Favorizované Lazio před náročným týdnem ztrácí, trochu překvapivě jej překonala domácí Atalanta. Tým trenéra Vladimira Petkoviće bude muset o evropské poháry bojovat příští týden, Bergamaschi naopak pokračují ve velmi dobrých výkonech a nadále stoupají tabulkou.

Zkušený útočník Sergio Floccari se vrátil na známá místa, v dresu Atalanty působil řadu let. Domácí fanoušci na to nezapomněli a snad každý dotyk hráče Lazia s balonem provázel pískot. Právě Floccari se mohl jako první zasadit o změnu skóre, ale nezpracoval dlouhý nákop brankáře Federica Marchettiho. Andrea Consligli v bráně celku z Bergama se rozhodně nenudil, jeho pozornost si vyžádala také střela Senada Luliće. Pokud snad ze třiceti metrů ve vzduchu nejprve mírně zaplaval, následně ale zamířila nad bránu. Podobnou ranou se na druhé straně prezentoval domácí kapitán Gianpaolo Bellini, i s jeho pokusem si Marchetti poradil.

Po dalších pěti minutách vybojoval na polovině Atalanty míč záložník Lucas Biglia, nová posila Lazia však namířila svoji ránu jen do připraveného brankáře Consigliho. Na útok nezapomněli ani domácí hráči, neboť velkou šanci spálil ofenzivní klenot Giacomo Bonaventura. Mladý záložník Orobici se dobře zorientoval ve vápně soupeře a nechal svou střelou vyniknout brankáře Marchettiho! Obrana Lazia se dostala pod tlak, o čemž svědčí například akce Maximiliana Moraleze. Jeho zakončení zaznamenal Marchetti pozdě, na místě svého brankáře však včas zakročil Luis Pedro Cavanda a míč vykopl z brankové čáry!

Ani varovné signály však Laziu nestačily, takže musel přijít trest. Těsně před odchodem do šaten napřáhl z větší vzdálenosti Luca Cigarini a přesnou ranou překonal pozdě zasahujícího Marchettiho - 1:0 pro domácí.

I ve druhé půli se snažili hráči Atalanty tvořit hru, za zmínku stojí pokus Raimondiho, který se jen těsně nevešel mezi tři tyče. Paradoxně se však prosadili hosté. Novou krev do žil jim vliv mladíček Perea, který přesměroval centr Senada Luliće do brány a oslavil svou premiérovou soutěžní branku v dresu římského Lazia!

Tempo hry ale po vstřelení druhé branky opadlo a plynulé utkání začalo být narušováno nepřesnostmi na obou stranách. Do zajímavého zakončení se dostával také brazilský záložník Hernanes, jenž těžil ze spolupráce s Candrevou. Hernanesova rána byla ale zablokována pozornou obranou Atalanty. Orobici se stáhli do defenzivy a nechali Lazio hrát. Římané sice získávali procenta v držení míče na svou stranu celkem jednoduše, ale jejich tlak se neprojevoval žádnými přesnými akcemi. Takže opět udeřili domácí. V závěru zápasu si vzal míč pod patronát Cigarini, skvěle načasoval přihrávku na nabíhajícího Germána Denise a zkušený argentinský útočník se ocitl sám před Marchettim. Hvězda domácího týmu zachovala klidnou hlavu a poslala svůj tým do vedení! Poslední minuty drželo Lazio míč na kopačkách, na druhý zásah ale již odpověď nenalezlo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jediny zapas venku v letosni serii A, ktery lazio neprohralo byl proti poslednimu sassuolu...

Reagovat
smazaný uživatel

A kvůli tomu, musej prohrát i teď jo? aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele