19. kolo
12.01.2014 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bergamo udolalo Catanii, ta je nadále poslední

Dnes to Slonům opět nevyšlo, prohráli totiž v Bergamu. Tamní Atalanta začala dobře a vedla o dvě branky. Hosté ze Sicílie sice vstřelili kontaktní gól, ale ten jim k bodům nakonec nepomohl.

Celek z Bergama dnes odpoledne porazil trápící se Catanii, té nepomohl ani další start talismanu Lodiho. Tým, ve kterém figuruje také český záložník Jaroslav Plašil, se tak nedokázal odlepit ode dna ligové tabulky a dál se topí v boji o záchranu. Dnes sice díky Letovi skóroval, ale ani to mu nepomohlo. Naopak trenér domácího týmu mohl zářit - jeho tým je v neúplné tabulce dvanáctý, což na poměry Atalanty není zase tak špatné. V pozápasovém rozhovoru se Colantuono vyjádřil takto: "Tohoto vítězství si velice cením, protože nás to dostalo dál od pásma sestupu. První poločas se mi sice moc nezamlouval, ale nakonec jsme dokázali uhrát všechny tři body a to je teď hlavní. Letošní rok sice není zcela v našem znamení, ale celý tým podává dobré výkony a hráče na sobě chtějí pracovat," chválil Colantuono své svěřence.

Ti jej ale příliš nepotěšili - alespoň ne v začátku utkání. Do první šance se totiž dostali hosté, za něž se pokoušel skórovat záložník Izco. Jeho ránu musel likvidovat až záložní brankář Marco Sportiello. To se mu nakonec povedlo, takže jeho spoluhráči mohli vrhnout své síly do útoku. Po deseti minutách ale bylo zjevné, že aktivnějším celkem z dnešních soupeřů budou hosté - Sportiello musel znovu do akce proti střele Lucase Castra, po něm se o další šanci pokoušel také Pablo Barrientos. Ten v dobré pozici z druhé vlny nezamířil přesně.

Catania rozhodně nehraje tak špatně, jak by se mohlo při pohledu na tabulku zdát. Přesvědčit nás o tom chtěl Jaroslav Plašil, který se odhodlal k povedené ráně z větší vzdálenosti. Na něj navázal Castro a po něm se ukázal Francesco Lodi. Jeho dobře mířený projektil pod břevno ale Sportiello dokázal zachytit včas. Rána Franka Brienzy také nebezpečí neznamenala, i když se jednalo o snad jedinou akci domácích. Ti byli mnohem aktivnější ve druhé půli. Do zakončení se dostal nejprve Bonaventura, jehož pokus Frison likvidoval jen s velkými obtížemi.

Po hodině hry se znovu ozvala Catania, Slony mohl do vedení poslat Gonzalo Castro. Jeho pokus ale ztečovala obrana Atalanty na rohový kop. Sudí Davide Massa se ocitl v epicentru dění poté, co odpískal pokutový kop ve prospěch domácích. Giacomo Bonaventura upadl v pokutovém území a jeho pád ocenil Massa právě nařízeným zákrokem. K míči se za pískotu hostujících fanoušků postavil German Denis a nabízenou šanci proměnil.

Vyrovnat mohl deset minut před koncem Barrientos, ale nepřekonal brankáře Sportiella. Také Barrientos upadl ve vápně soupeře, tentokrát však zůstal sudí Massa neoblomný. Bylo by zajímavé hádat, co by se jinak stalo. Takto jsme se sice dočkali další branky, ta ale padla na opačné straně. Maximiliano Moralez se v pokutovém území zbavil obránce a vystřelil přesně - 2:0. Co na tom, že střídající Sebastián Leto snížil? V závěrečných minutách docházel hostům čas i síly, takže se z bodů radují domácí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Catania překvapí a vyhraje 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

krasna italska nulicka

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele